Zanimljivosti

PRETNJE SMRĆU, GUBITAK BEBE, RASISTIČKE UVREDE: Druga strana medalje pokazuje kroz kakav pakao su prošlI Hari i Megan zbog kraljevske porodice!

U novim epizodama dokumentarca otkriven je samo deo onoga šta su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preživljavali poslednjih godina.

16.12.2022 18:02

PRETNJE SMRĆU, GUBITAK BEBE, RASISTIČKE UVREDE:  Druga strana medalje pokazuje kroz kakav pakao su prošlI Hari i Megan zbog kraljevske porodice!
Netflix

Princ Hari i Megan Markl ne prestaju da budu u centru medijske pažnje, pogotovo od kada je Netfliksov dokumentarac koji prati njihov život, maltene od trenutka njihovog upoznavanja, ugledao svetlost dana. Poslednje tri epizode ​​dokumentarne serije o životu vojvode i vojvotkinje od Saseksa objavljene su u četvrtak. Podsećamo da su prve tri epizode objavljene prošle nedelje, a dotakle su sepočetka ljubavi kontraverznog para, kaoi nemilosrdne medijske pažnje sa kojom su se suočili i koja nikako ne prestaje do dana današnjeg.

Princ Hari u ovim najnovijim epizodama detaljno opisuje razdor sa rođacima, posledice koje su poslednjih nekoliko godina boravka u Velikoj Britaniji ostavile na njih kao i njihov novi život u Kaliforniji. Bakingemska palata je u četvrtak ponovila da neće komentarisati dokumentarac, iako je stav Dvora jasan da ništa od ovoga ne podržava.

Srećna Republika otkriva osam stvari koje daju potpuno nov pogled na vojvodu i vojvotkinju od Saseksa.

1. Megan je zahvalana na vezi sa kraljicom 

Megan je opisala upoznavanje sa pokojnom kraljicom Elizabetom II i istakla da je ono bilo veoma prisno. Vojvotkinja od Saseksa se čak prisetila i trenutka kada su se ona i Hari pripremali da otputuju, a Elizabeta je izašla i stavila im ćebe preko nogu. Megan je dodala da ju je kraljica u mnogo čemu podsećala na njenu baku i da je njihov odnos bio blizak.

- Odnosila sam se prema njoj kao prema baki mog supruga, često smo se smejale - rekla je ona, a preneo CNN.

2. Tenzije unutra kraljvske porodice

Princ Hari prisetio se njihove posete Australiji tokom oktobra 2018. godine i sve veće popularnosti koju je Megan dobijala, a koja je vremenom postala veoma negativna.

- Radi se o tome da je ona rođena i školovana da bude glumica, a ispostavilo se da posao supruge kraljevskog člana porodice obavlja mnogo bolje nego drugi koji su rođeni samo za tu nazovite ulogu. Mnogi to jednostavno nisu mogli da podnesu - istakao je on i dodao kako je posebno bio ogorčen kada su krenuli i rasisitički komentari upućeni Megan.

 

 

3. Megan je razmišljala o samoubistvu

Dorija Regland, majka Megan Markl, zaplakala je dok je pričala o ćerkinom teškom periodu i narušenom mentalnom zdravlju dok je Megan živela u Velikoj Britaniji. Ona je dodala i da je tada osećala da ne može da je zaštiti, a ćerka joj je prolazila kroz veliku psihičku torturu.

Hari je takođe izneo niz stvari vezano za svoju porodicu, posebno na oca i brata, aludirajući da su se pojedini članovi kraljevske porodice venčali ne iz ljubavi, već sa ženama koje su odgovarale "kalupu". Vojvoda je u dokumentarcu takođe rekao da su se članovi njegove porodice pitali zašto je Megan potrebna veća zaštita od medija nego što je bila data njihovim ženama, ali da nisu uspeli da shvate rasni element i veliki pritisak javnost.

- Hvala vam na pitanju kako se osećam, nikad me niko od novinara nije pitao kako sam ja zapravo - rekla je jednom prilikom Megan u intervjuu.

YouTube/printscreen Netflix

Najteži period

4. Kontroverze oko Arčijevog rođenja

Princ Hari susreo se i sa nizom komentara upućenih na račun rođenja njihovog prvog sina Arčija.

- Možda su mnogi očekivali da sina serviramo na srebrnom poslužavniku, onako kako se to radilo vekovima ranije. Mi prosto nismo želeli da našu intimu do te mere delimo, pa smo i zbog toga osuđivani - istakao je Hari.

5. Megan izjavila da je bila "hrana vukovima"

Vojvotkinja od Saseksa se do te mere osećala ugroženom i ponižavanom od strane medija i cele kraljevske porodice, da je pak iznela šokatnu tvrdnju, koja je odjeknula svetom.

- Ubrzo sam shvatila da ne samo što sam bačena na milost i nemilost vukovima, nego su mnome hranili vukove  - rekla je ona pokušavajući da dočara svoj položaj u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

 

6. Megan dobijala pretnje smrću

Ovo je samo kap u čaši, koja je prelila u korist toga da se kraljevski par preseli iz Velike Britanije za Kaliforniju.

- Ljudi su zaista slali niz zastrašujućih poruka mojoj supruzi. Među njima je bilo i dosta pretnji smrću. I pored svega toga na Dvoru su se pitali zašto želimo pojačano bezbednost za nas, a potom su nam po preseljenju svaki vid obezbeđenja ukinuli. Moja žena nije zaslužila pretnje smrću, mnogi zaboravljaju da je ona mama dvoje dece - odgovorio je princ Hari.

7. Maltretiranje u Sandrigenu

Princ Hari je 2020. godine otišao u Sandringem, kraljevsko imanje u Norfolku, da razgovara sa bratom, ocem i bakom o mogućim scenarijima za buduće uloge u kraljevskoj porodici za njega i Megan.

- Bilo je zastrašujuće slušati mog brata kako vrišti i viče na mene i mog oca koji govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite, a moja baka je tiho sedela bez komentara i nekako sve to shvatila - prisetio se Hari.

On kaže da je predložio porodici da on i Megan budu pola vremena van, a pola deo kraljevske porodice, s tim da on i Megan rade sopstveni posao, ali i da podržavaju kraljicu. Ubrzo mu je postalo jasno da to nije mogućnost, niti da o tome može da se razgovara. Što se kraljice tiče, rekao je da je njen krajnji cilj i odgovornost bila institucija kraljevske porodice. Hari je dodao i da je, bez njegove saglasnosti, posle sastanka objavljena zajednička izjava u ​​njegovo i ime njegovog brata, u kojoj se demantuje da ga je Vilijam maltretirao.

- U tom trenutku nije bilo druge opcije. Rekao sam: "Moramo da idemo odavde!" - rekao je Hari.

Tanjug/AP

Prinčevi VIlijam i Hari

8. Pobačaj zbog medija

- Verujem da je moja žena doživela spontani pobačaj zbog onoga što su tabloidi uradili - zaključio je princ Hari.

Megan je 2019. tužila tabloid "Dejli mejl" koji je objavio njeno privatno pismo ocu, za šta je dobila milion dolara odštete. Međutim, stres koji je doživela zbog slučaja Hari smatra uzrokom spontanog pobačaja.

- Da li apsolutno mogu da tvrdim da je imala spontani pobačaj zbog toga? Ne mogu, ali ako znam koliko je bila pod stresom, koliko nije spavala, u kojem je trenutku trudnoće bila i u kojoj nedelji, mogu da kažem da je spontani pobačaj izazvan onim što su pokušavali da joj urade - rekao je on, na kraju svega dodavši da je Kalifornija jedino mesto gde se oseća kao kod kuće.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)