Zanimljivosti

LEPOTOM JE OSVAJALA SVETSKE METROPOLE, A ONDA JE OSTALA BEZ NOGE! Evo gde je danas misica koja je prošla kroz jezivu životnu dramu! (VIDEO)

Misica Danijela Alvarez, koja je rodnu Kolumbiju predstavljala i na takmičenju Mis univerzuma, u zenitu popularnosti se suočila sa dijagnozom koja joj je promenila život iz korena.

13.12.2022 14:01

LEPOTOM JE OSVAJALA SVETSKE METROPOLE, A ONDA JE OSTALA BEZ NOGE! Evo gde je danas misica koja je prošla kroz jezivu životnu dramu! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/danielaalvareztv

Danjiela Margarita Alvarez Vaskez (34) je kolumbijski model, a svetsku slavu stekla je kada je kao Mis Kolumbije 2011. godine predstavljala svoju domovinu na takmičenju Mis univerzuma 2012. Pred njom je bila svetla budućnost u industriji lepote i svetskom modelingu.

Međutim, snovi su joj se srušili deset godina kasnije. Krajem maja 2020. otišla je na operaciju izrasline u abdomenu, a zbog komplikacija doktori su morali da joj amputiraju nogu. Hrabra Danijela je u pored toga skupila snagu, a ono što oduševljava njene obožavaoce jeste to koliko je ona nakon svega uspela da ostane optimista.

Alvarezova je danas veoma na aktivna na Instagramu i na svakoj svojoj objavi na toj društvenoj mreži je nasmejana i zrači optimizmom. Naravno, ima veliku podršku svojih najbližih.

- Ne treba mi stopalo kad imam krila - poručila je lepotica nakon operacije i već tada postala inspiracija mnogima širom planete.

Danijela je putem društvenih mreža fanove obaveštavala o svemu kroz šta je prolazila nakon amputacije noge. Želela je da slavu koju je stekla kao model iskoristi kako bi pomogla svima koji su prošli kroz istu ili sličnu situaciju kao ona. 

Voditeljka i bivša kolumbijska kraljica lepote, postala je primer samousavršavanja više od dve godine, nakon što joj deo leve noge morao da bude amputiran zbog ishemije. Nedavno se prisetila tog bolnog perioda sa kojim se suočila.

Alvarezova obično pokazuje detalje svog novog života i kako je uspela da se prilagodi upotrebi različitih proteza. Ipak, nije tajna da je jedna od stvari koje je Mis Kolumbije 2011. najviše volela bio ples, koji joj je danas znatno otežan zbog proteze koju nosi. Nedavno je objavila snimak na kom se vidi kako pleše sa obe noge, a kako je otkrila, snimak je nastao samo mesec dana pre amputacije.

- Mesec dana pre amputacije napravila sam ovaj video. Volim da gledam ove video snimke i vidim kako mogu da se krećem ovako - napisala je lepotica.

@lenard.vanderaa Entrar y salir del agua nunca fue tan divertido @danielaalvareztv 😃💦#tiktok #mood #tiktoker #you ♬ Mood (Remix) - 24kGoldn & Justin Bieber & J Balvin & iann dior

Zbog toga redovno dobija brojne komentare podrške.   

- Divim se njenoj hrabrosti, više od jednog u toj situaciji je imalo drugačiji duh - 

- Kakva jaka žena -

- Bilo kako bilo, Danijela, ti si žena ratnik, posebno hrabra, uprkos negativnom pogledu na sebe, imaš na čemu da budeš zahvalna - samo su neke od reakcija.

Šta je ishemija?

Ishemijska bolest srca je naziv za grupu bolesti srca koja nastaje kada je potreba srčanog mišića za krvlju veća od mogućnosti njegovog snabdevanja, odnosno, usled smanjenog protoka krvi srčane arterije. Nastaje kod različitih stanja i bolesti kod kojih je potreba srca povećana, ali i snabdevanje krvlju smanjeno, što je praćeno različitom kliničkom slikom, kao i prognozom. Ishemijska bolest srca je jedna od najčešćih bolesti na našim prostorima, a najčešći uzrok smrti u industrijski razvijenim zemljama, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Najviše pogađa radni deo populacije, između 45. i 55. godine života. Najčešći uzrok ishemijske bolesti srca, čak kod 90 odsto pacijenata, jeste ateroskleroza koronarnih krvnih sudova. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)