Zanimljivosti

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKVU NASTAVNICU U ŠKOLI? Ona nosi štikle i kratke, dekoltirane haljinice, pokazuje stomak i za roditelje ima jasnu poruku! (VIDEO)

Umesto da poštuje kodeks oblačenja jedna nastavnica u školu dolazi kao da ide u izlazak i ne vidi ništa loše u tome.

10.11.2022 12:01

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKVU NASTAVNICU U ŠKOLI? Ona nosi štikle i kratke, dekoltirane haljinice, pokazuje stomak i za roditelje ima jasnu poruku! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/itsivy_aliiii

Na TikToku sve popularniji postao je trend upoređivanja osoba pod nazivom "učiteljica mog i učiteljica tvog detnjstva" na kom se jedna pored drugih postavljaju fotografije profesorki iz vremena od pre dve i više decenija i onih koje danas rade u obrazovnim ustanovama širom sveta. I dok se umeće prenošenja znanja kao kriterijum stavlja u drugi plan, ono što prvo upada u oči jesu razllike u načinu odevanja. Naime, današnje učiteljice i nastavnice često se oblače baš poput svih ostalih devojaka, pa čak i onako kako se pretpostavlja da mlade dame treba da izgledaju tokom večernjih izlazaka.  

Upravo takav jedan primer predstavlja učiteljica koja je izuzetno popularna na TikToku, a koja ni stavom ni oblačenjem ne podseća na tip nastavnice na kakve smo navikli ranijih decenija. U to vreme su učenici u učionicu ušetavali imajući pred sobom strogi pogled predavača, obučenog po jasno određenom dreskodu, dok ovu učiteljicu deca danas verovatno gledaju široko otvorenih očiju, ali ne iz strahopoštovanja. 

Ona na popularnoj društvenoj mreži objavljuje sadržaje i potpisuje se kao Sivi Ali, a nastavnik je u srednjoj školi. Pritom, ona redovno deli objave na koji način se pojavljuje na poslu i kako na to reaguju njene kolege. Međutim, koliko god je ona lepa, mlada i sklona eksperimentisanju, mnogi ne mogu da shvate da je takav njen stajling prihvatljiv u školama jer je previše provokativan i slobodan. I dok devojka oblači kratke i dekoltirane haljine slikajući se tako i za širu javnost, roditelji poručuju da je to neprihvatljivo i neprimereno i da se tako može oblačiti za izlaske.

Jedan od njenih poslednjih postova je propraćen komentarom: " Učitelj se ne može tako oblačiti", čime je ironično odgovorila na roditeljske reakcije, izazvavši dodatni bes. 

- Ne možeš to obući za školu, ali za bilo gde drugde da -

- Ne, ali bih voleo da ona može -

- Ono što oblačiš privatno je tvoja lična stvar, ali ne i na času. Lepo, u svakom slučaju -

- Na času ne. Šta radiš van toga to je tvoj problem

- Zakazao bih roditeljski sastanak u subotu uveče u 8 - nadovezivali su se korisnici.

Iako je bilo onih koji su pohvalili izgled devojke i rekli joj kako joj odeća lepo stoji, većina pratilaca je bila kategorična rekavši kako tako obučena može na romantične večere ili u izlaske, ali ne i da uči decu. Jedna objava u kojoj ona svlači sako i ostaje u topu i suknjici, demonstrirajući završen čas i trenutak kada učenici odlaze kući, pogledana je skoro 14 miliona puta, a sakupila je 1,5 miliona sviđanja.

I dok su je jedni pitali koje časove drži, drugi su joj rekli da ne bi voleli da imaju takvu nastavnicu. Sudeći po komentarima koje su ostavljali njeni pratioci, pored kritika njenog stila odevanja mnogi su se podrugljivo osvrnuli na njene stajlinge i profesiju, pokazavši kako je ne shvataju baš ozbiljno. Drugi su rekli da je prava šteta što će neka deca na TikToku videti tako nešto. 

Bonus video:

Komentari (0)