Zanimljivosti

ČUVENA GLUMICA VIŠE NE VIDI NI ŠTA JOJ JE U TANJIRU! Potresna ispovest zvezde filmova o Džejmsu Bondu, zdravlje joj je ugroženo!

Oskarovka ima poteškoća sa vidom do te mere da više ne razaznaje ni lica kolega, ali ipak i dalje živi sama i planira još mnogo projekata.

09.11.2022 16:30

ČUVENA GLUMICA VIŠE NE VIDI NI ŠTA JOJ JE U TANJIRU! Potresna ispovest zvezde filmova o Džejmsu Bondu, zdravlje joj je ugroženo!
Foto: Shutterstock

Oskarovka Džudi Denč (87) koja je najpoznatija po filmovima o tajnom agentu Džejmsu Bondu, “Kraljici Elizabeti I" i “Zaljubljenom Šekspiru” suočila se s teškom zdravstvenom dijagnozom. Ona je obolela je od starosne makularne degeneracije koja može da dovede do potpunog slepila.

Britanska glumica s titulom dame, koja je pandan tituli viteza kod muškaraca, kaže da zbog opakog oboljenja već ne razaznaje lica, a prijatelji joj čitaju scenario kada priprema uloge. Ipak, ona je rešila da ne dopusti da je bolest odvuče iz sveta glume i nada se da će terapija kojoj se nedavno podvrgla zaustaviti napredovanje bolesti.

Džudi je u razgovoru sa Luisom Teruom u epizodi nove serije intervjua na BBC2 istakla da neće da dozvoli da je bolest omete.

- Ne želim da se povučem iz sveta filma iako u ovom trenutku i ne radim mnogo jer ne vidim. Sve mi je veoma otežano, ali koristim razne trikove kako bih se spremila za ulogu. Kolege mi pomažu koliko mogu. Čitaju mi tekstove i tako ih učim. Ipak, u toku snimanja moram da imam papir sa tekstom ispred sebe. Srećom imam fotografsko pamćenje. Počela sam debelo da podvlačim pojedine delove i po tome se orijentišem koji je koji - objašnjava Denčova, a prenosi Walesonline.

Glumica se ne susreće samo sa problemima oko čitanja.

- Skoro smo bili u restoranu na večeri i bilo je malo mračnije. Primetila sam da uopšte ne vidim šta mi je na tanjiru. Pitala sam svog partnera, Dejvida Milsa, da mi kaže da li je tanjir pun ili prazan. Odgovorio je da je pun. Pitala sam ga da li treba da se seče nožem, odgovorio je da treba. NIšta nisam videla, pa sam ga zamolila da mi iseče i trudila sam se makar sama da viljuškom nabadam mahinalno po tanjiru - iskrena je bila oskarovka.

Džudi je dodala i da je njena majka bolovala od makularne degeneracije, koju je dobila pošto je ostarila. Ipak, već dugo vremena glumici to veoma otežava život.

- Smeta mi što u restoranu uveče ne mogu da vidim osobu sa kojom večeram. Najviše mi ipak smeta što ne mogu da vidim kad se kolege na sceni zasmeju. Znam da se nešto događa i stvarno se razbesnim kad pomislim da nešto propuštam - priznala je očajna glumica.

Denčova za nepunih mesec dana puni 88 godina, međutim, iako je na kraju 9. decenije i ima problema sa vidom, ona i dalje živi sama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Project87 UK (@project87uk)

- Nisam još počela da paničim. Suprug mi je preminuo 2001. godine, ali ćerka živi nedaleko od mene, kao i moj partner Dejvid. Ipak, pre neki dan sam se saplela o tepih koji nisam videla i pala. Nisam mogla da ustanem dugo, a nikog nije bilo, tako da sam nepomično ležala na podu bar pola sata - objašnjava ona.

Džudi je na kraju istakla da jednu te istu stvar ponavlja već cele decenije, a to je da se neće povući iz posla.

- Sve dok postoji mogućnost da radim, neću se penzionisati. Svesna sam da sam u onoj manjini koja voli svoj posao. Koliko ima ljudi koji trče da rade posao koji vole, a koliko je srećnika koji taj posao dobiju? - našalila se glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC iPlayer (@bbciplayer)

Bonus video:

Komentari (0)