Zanimljivosti

Laušević morao da se odrekne najveće ljubavi zarad života na slobodi: BIO SAM NA INTERPOLOVOJ POTERNICI, SAMA POMISAO DA TO URADIM ODVELA BI ME U ZATVOR!

Glumac Žarko Laušević za kog su mnogi verovali da se nikada neće vratiti glumi otrio je šta mu je najteže padalo tokom boravka u Americi.

06.11.2022 10:59

Laušević morao da se odrekne najveće ljubavi zarad života na slobodi: BIO SAM NA INTERPOLOVOJ POTERNICI, SAMA POMISAO DA TO URADIM ODVELA BI ME U ZATVOR!
Tanjug / Dragan Kujundžić

Jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca, Žarko Laušević, u samo jednoj noći okrenuo je tok svog života. Umesto crvenog tepiha kojim bi koračao zbog maestralnog talenta, on je spakovao kofere i napustio zemlju.

Sve se desilo nakon što je osuđen na 13 godina zatvora zbog prekoračenja nužne odbrane u kojoj je ubio dva mladića, a jednog ranio. Nemili događaj desio se u leto 1993. godine. Više od dve decenije Žarko nije mogao da se vrati u Srbiju iz straha od krvne osvete. Tokom jednog perioda bio je i na Interpolovoj poternici. Sve što je do tada radio i voleo, morao je da zaboravi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

Jednu od svojih najvećih ljubavi, glumu, morao je da stavi na čekanje. Mnogi su pomislili i da nikada više nećemo videti neke nove Lauševićeve maestralne role. Ipak, po povratku u Srbiju, otkrio je s čim se sve suočavao tokom života u Americi, te progovorio i o tome kako je umetniku koji nema mogućnosti da radi ono jedino što zna i za šta je maltene živeo.

- Nažalost, deset godina sam bio pod Interpolovom poternicom. Svaka pomisao da se bavim glumom bila je van svakog zdravog razuma. Prvi intervju za neku ulogu, prva audicija, završili bi se mojim hapšenjem. Nije mi padalo napamet da se u tako nešto upustim - govorio je Žarko na Filmskim susretima u Nišu po povratku u Srbiju sada već davne 2014. godine.

Žarko je dodao i da se ponovo rodi, ponovo bi se bavio umetnošću. Međutim, kako je rekao, umetnost ne čini svet boljim. Prema njegovim rečima, to je samo privid onih kojih se njome bave. 

Podsetimo, prva Lauševćeva uloga po dolasku iz Amerike bila je glavna u filmu "Smrdljiva bajka". Na premijeri tog filma, on je dobio aplauz publike koji se nekoliko minuta prolamao punom dvoranom Sava centra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)