Zanimljivosti

MEGAN PLAGIJATOR: Radila je nešto neverovatno da bi se dodvorila kraljevskoj porodici

Vojvotkinja od Saseksa se od prvog dana kada je ušla u porodicu trudila da iskopira Kejt Midlton kako bi lakše bila prihvaćena, piše britanski San.

16.10.2022 19:01

MEGAN PLAGIJATOR: Radila je nešto neverovatno da bi se dodvorila kraljevskoj porodici
Tanjug/ap

Svaka kraljevska porodica ima nešto po čemu se izdvaja od drugih, a to je, ako je verovati stručnjacima, posebno izraženo kada je u pitanju poziranje pojedinih kraljevića za specijalno fotografisanje. Tako većinu njih video-zapisima i slikama možemo videti nasmejane i u sličnim, ako ne i u istim, pozama, pa je teško ne zapitati se da li su one dobro uigrane ili nastaju spontano? Stručnjaci za fotografiju u Parot Printu analizirali su za britanske medije poze koje usvajaju članovi kraljevske porodice, a kojima žele da se javnosti predstave na poseban način - istovremeno uglađen i neformalan i pristupačan.

Neke poze se ponavljaju dok su druge jedinstvene. Stručnjaci ipak izdvajaju jednu koja je poznata kao "Vojvotkinjin nagib", a koja je dobila ime po princezi od Velsa, Kejt Midlton. Ona je taj položaj za fotografisanje "lansirala" kada je počela da prisustvuje kraljevskim angažmanima i čim se pridružila životu na Dvoru.

Međutim, nije prošlo mnogo, a gotovo identična poza je primećena i kod druge snajke britanske kraljevske porodice, Megan Markl, koja se kasnije priključila familiji, ali je očigledno od samog starta pokušala da bude prihvaćena kao i Kejt. Stručnjaci to smatraju pokušajem da se lakše prilagodi porodici, dok ima i onih koji ističu da je ona običan plagijator kojoj takvo ponašanje nije bilo prirodno, pa zato i ne čudi što se dosta stvari koje je radila činilo tako izveštačenim. 

- Nikada nije uspela potpuno da se uklopi kad joj te stvari nisu svojstvene od detinjstva - glase komentari na tekstu britanskog Sana koji se bavi pozama za fotografisanje mladih vojvotkinja. 

Navodno je Megan posebno radila na pozi za sedenje, koju je potpuno prekopirala od Kejt. 

Poza koju je Megan odmah preuzela od Kejt podrazumeva uspravno sedenje dok su noge postavljene paralelno, ukoso i u stranu. Megan je bila često viđena na mnogim pojavljivanjima kako sedi poput supruge princa Vilijama i mnogi su to okarakterisali kao način da se približi ostalim žiteljima Dvora.

Poza za fotografisanje kraljice Elizabete II je, s druge strane, uključivala sklopljene ruke i ona je bila kontrolisana, neutralna i dosledna. Princ Vilijam je često viđen sa "širokim" stavom, odnosno raširenih stopala, koji je primećen i na njegovom i Kejtinom najnovijem portretu. 

Stručnjaci su saglasni kako su članovi kraljevske porodice veoma fotogenični na slikama, te izgledaju čak i lepše od prosečnog muškarca ili žene.

- Nije nepoznato da se oni služe određenim trikovima, pa zahvaljujući njima posebno lepo izgledaju na fotografijama - ističu stručnjaci navodeći i kako je to ulaskom u porodicu Megan odmah usvojila. 

Ona je očigledno uočila da je posebno atraktivna upravo Kejt, pa je iz tog razloga pokupila njene trikove za poziranje. 

- Vilijam i Kejt se ili uvek drže za ruke ili ona nosi neku tašnu i tako ostavlja utisak da izgleda prirodno i udobno. Isto tako, ona gotovo nikad ne ostvaruje direktan kontakt očima sa kamerom - otkrivaju stručnjaci. 

Osim toga, članovi kraljevske porodice se često na fotografijama smeju, što takođe odaje utisak da su prirodni. To je pre modernog doba bilo nezamislivo jer su se monarsi trudili da opravdaju moć i autoritet koji su predstavljali, pa su morali i da ih opravdaju. 

Takođe, bilo je mnogo polemike u vezi sa tim kada je kraljica Elizabeta II pokazala zube i širok osmeh na svojoj zvaničnoj fotografiji za 88. rođendan. Mnogima je to bilo simpatično i time su srušeni neki kultovi o vladarima i uštogljenosti monarhije.

- Danas članovi kraljevske porodice pokazuju zube i prikazuju svoju neformalnu stranu kameri više nego ikada pre - zaključuju eksperti za fotografisanje. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)