VIP saveti

VAŽNA ODLUKA JE PRED MALENIM PRINCEM DŽORDŽEM: U kraljevskoj porodici strasti se ne smiruju (FOTO)

Sin princa Vilijama i Kejt Midlton drugi je u redu naslednik za pristanski presto.

11.08.2023 18:01

VAŽNA ODLUKA JE PRED MALENIM PRINCEM DŽORDŽEM: U kraljevskoj porodici strasti se ne smiruju (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Mladi princ Džordž je drugi u redu naslednik za britanski za presto ali bi mogao da koristi potpuno drugačije ime kada postane kralj. Sve se svodi na vekovnu tradiciju koja je videla da su neki britanski monarsi odlučili da budu poznati po nečem drugom osim po imenu kada su krunisani.

Profimedia

Kraljevska porodica ponovo je u žiži javnosti

Prethodni članovi kraljevske porodice su izabrali da se formalno zakunu da koriste svoja srednja imena. To znači da je kralj Čarls III mogao da izabere imena kralja Artura, kralja Filipa ili kralja Džordža, što su njegova srednja imena. Ovo bi tada postalo njegovo „kraljevsko ime“.

Međutim, odlučio je da ostane pri svom imenu za vreme vladavine. Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II, koja je rođena kao Elizabeta, takođe je ostala pri svom rođenom imenu i odbacila srednja imena Aleksandra i Meri. Ali princ Džordž, koji trenutno ima 10 godina, mogao bi jednog dana izabrati da bude poznat kao kralj Aleksandar ili kralj Luj. Međutim, zbog njegovog mlađeg brata koji se zove Luj, ta opcija bi mogla biti manje verovatna. Džordž je do sada bilo popularno ime za britanske monarhe, i on bi bio sedmi Džordž koji je vladao.

Tanjug/AP

Princ Džordž je sledeći u redu da nasledi tron

U međuvremenu, puno ime princa Vilijama je princ Vilijam Artur Filip Luj - tako da i on ima nekoliko opcija. Bivši portparol za medije Bakingemske palate Diki Arbiter rekao je 2005. da misli da je Čarls mogao da prihvati Džordž kao svoje ime.


 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)