Zanimljivosti

HARI JE BIO POD HALUCINACIJAMA, POMENUO I VILIJAMOVU DECU: Postoje stvari koje su se desile, ne želim da svet sazna za to! (FOTO)

Vojvoda od Saseksa je rekao kako je njegov odnos sa bratom Vilijamom nikad gori, te da se nada da će u kraljevskoj porodici doći do značajnih promena.

14.01.2023 13:01

HARI JE BIO POD HALUCINACIJAMA, POMENUO  I VILIJAMOVU DECU:  Postoje stvari koje su se desile, ne želim da svet sazna za to! (FOTO)
Profimedia

Princ Hari je otkrio mnogo novih detalja u vezi kraljevske porodice gostujući u američkom Telegrafu, rekavši kako brine o drugiima koji su u poziciji "rezervnih" u kraljevskoj porodici. Hari se osvrnuo na princezu Šarlot i princa Luisa u intervjuu rekavši da se nada kako će njegovi napori da istakne svoju bol biti isplativi za sledeću generaciju. Princ Hari se u razgovoru sa novinarom prisetio Vilijamovih reči "da njegova deca nisu Harijeva odovornost" međutim, vojvoda od Saseksa kaže da i dalje oseća odgovornost prema njima. 

Tanjug/AP

Memoari princa Harija prodaju se u čitavom svetu

 

- Od to troje dece, bar jedno će završiti kao ja, rezervno. I to me boli, to me brine. - kaže Hari,

Princ Džordž je prema kraljevskom protokolu drugi po redu za tron, nakon svog oca a iza njega su princeza Šarlot i princ Luis.

Osvrnuvši se na svoju porodicu i malog Arčija, Hari je jasno dao do znanja da neće dozvoliti da njegov sin prolazi kroz isto traumatično iskustvo poput njega i njegovog brata, renosi Dejli Mejl.

 

 

Hari smatra i nada se da je on "okidač" u celom tom,ciklusu, rekavši da je svestan toga kako krajevska porodica nije zadovoljna njime zbog svega što je on izneo u javnost, ali da se nada kako će jednog dana shvatiti da je bilo korisno što je doneo takvu odluku. Iako je u svojim memoarima otkrio mnogo detalja poput toga da je koristio nedozvoljene supstance, te njegov težak period prihvatanja majčine smrti, Hari kaže da je dosta toga ostalo nedorečeno i da je još kontroverznih stvari izostavio iz memoara. 

Neke detalje je vojvoda od Saseksa želeo da izostavi iz svoje knjige, jer smatra da nešto ipak treba ostati u porodici.

-Postoje stvari koje su se desile, posebno između mene i mog brata i donekle izmeđ mene i mog oca za koje ne želim da svet sazna: Mislim da mi to nikada ne bi oprostili - iskreno kaže Hari. 

Foto: Tanjug/AP

Hari je otkrio da je njegov odnos sa bratom sve gori, ali da bi on i Megan želeli ponovo da se povežu sa porodicom

 

Uprkos tome što je u knjizi Hari otkrio mnoge detalje koji su možda povredili njegovu porodicu, on i Megan se nadaju da će ponovo uspeti da se povežu sa porodicom. Prošlo je nedelju dana otkako je Harijeva biografija objavljena a on je u međuvremenu gostovao više puta u emisijama,  kako bi promovisao knjigu a njegov izdavač je već rekorder po prodaji. 

Hari je otkrio da je tražio način da se izbori sa svojim narušenim mentalnim zdravljem te da je koristio ajahuasku, psihodelik u toj potrazi. Dok mu je brat Vilijam sugerisao da pokuša sa redovnom terapijom, Hari je tražio alternativne načine shvativši da postoji samo veća podela između njih dvojice.

Ajahuasku je inače južnoamerički lek na biljnoj bazi koji se kuva kao čaj i pravi se od vrste lijane Banisteriopsis caapi, koja raste u amazonskoj džungli. Takođe sadrži i halugacioni sastojak.

Tanjug/AP

Hari je otkrio da je pribegao alternativnoj terapiji zbog narušenog mentalnog zdravlja

 

Prema Heltlajnu, oba sastojka ajahauske imaju haluciogena svojstva, a kada se kombinuju utiču na nervni sistem što dovodi do izmenjenog stanja svesti koja uključuju halucinacije, euforiju i vantelesna iskustva.

Hari je u intervjuu rekao kako mu nije cilj urušavanje monarhije već pokušaj da se oni spase sami od sebe, te je svestan da će ga mnogi zbog toga razapeti. Ono što Vojvoda od Saseksa primećuje da je neophodno u kraljevskoj porodici je reforma

- Kada bi samo 10 odsto provere koje je stavljeno na mene i Megan, stavljeno na ovu instituciju ne bismo bili u ovoj zbrci. Tako je prljavo i mračno i nastaviće se. Radujem se danu kada više nećemo biti deo toga, ali brinem ko će biti sledeći - zaključuje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)