Test ličnosti

MATEMATIČKI PROBLEM KOJI JE IZAZVAO RASPRAVU: Oni koji su prošli kroz školske klupe trebalo bi da ovo reše za minut! (VIDEO)

Da li poznajete pravila računanja i na koji način biste rešili ovaj zadatak?

28.11.2023 15:00

MATEMATIČKI PROBLEM KOJI JE IZAZVAO RASPRAVU: Oni koji su prošli kroz školske klupe trebalo bi da ovo reše za minut! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/BRiddles

Matematika je većini tokom školovanja bila omraženi predmet i mnogi od nas nisu voleli ni jednačine, ni formule, niti kompleksne matematičke operacije. Ipak, da bismo prešli u više razrede i savladali osnove matematike, neka pravila je trebalo usvojiti, a među njima su najprostije matematičke operacije poput sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja. Iako mnogi vešto barataju osnovnim pravilima aritmetike, mnogi "zapucavaju" na jednostavnim zadacima. 

Među zanimljivim zagonetkama i matematičkim rebusima koji kruže društvenim mrežama pojavio se i jedan zadatak koji je izazvao burnu diskusiju. Na stranici Genije zagonetke, objavljen je naizgled jednostavan zadatak koji bi trebalo da zna da uradi učenik trećeg razreda osnovne škole; međutim, čini se da to teško ide čak i odraslima, jer nisu savladali osnovna pravila računanja.

Printscreen/Youtube/BRiddles

Zadatak koji je objavljen u većini slučajeva ljudi urade pogrešno

 

Ovakvi i slični zadaci postaju viralni na društvenim mrežama i mnogi ih rado rešavaju u dokolici ili kako bi malo ponovili znanje iz osnovne škole i aktivirali moždane vijuge. Međutim, to često na društvenim mrežama može da se pretvori u svađu, u zavisnosti od toga kakvo mišljenje i rešenje zastupa neko drugi u vezi sa problemom koji je predočen.

Od korisnika mreže zatraženo je da reše zadatak, a trebalo je izračunati: 60:2 (10+5)=?

Pokušajte da ga rešite ne gledajući video, a onda proverite vaš rezultat u snimku koji je objasnio postupak.

Na ovoj stranici se objavljuju slični zadaci i zagonetke koji za ljubitelje matematike i "mozganja" predstavljaju pravu poslasticu. Ukoliko ste tačno rešili zadatak, čestitamo. Možete da pokušate i sa drugim u videu ispod, a rešenje je na kraju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)