Test ličnosti

NAJKRAĆI I NAJTAČNIJI TEST INTELIGENCIJE: Nepogrešivo pogađa, da li se usuđujete da ga rešite i proverite sopstvenu pamet?

Sastoji se od samo 3 pitanja koja su u suštini vrlo laka i na prvi pogled se čini da može i dete da ih reši.

12.11.2023 16:01

NAJKRAĆI I NAJTAČNIJI TEST INTELIGENCIJE: Nepogrešivo pogađa, da li se usuđujete da ga rešite i proverite sopstvenu pamet?
shutterstock.com

Brojni testovi inteligencije i optičke iluzije vrlo su popularne na društvenim mrežama. Na ovaj način vežba se mozak koji mora da izađe iz uobičajenih okvira ukoliko želite da rešite zadati problem.

Poslednjih dana na mrežama se proširio vrlo zanimljiv test inteligencije za koji kažu da nepogrešivo pogađa kako razmišljate i koliko ste zapravo inteligentni. Sastoji se od samo 3 pitanja koja su u suštini vrlo laka i na prvi pogled se čini da može i dete da ih reši. Ali, vodite računa o zamkama i razmišljati van okvira. Da li se usuđujete da pokušate da ga rešite i testirate sopstvenu pamet?

pexels.com

Nekad nam glavobolju zadaju čak i jednostavna pitanja

Zadaci

Test je davne 2005. osmislila psiholog Šanea Frederik, ali njegova popularnost nije ništa manja i danas. Ovo su pitanja:

1. Ako lopta i palica zajedno koštaju 1,10 dolara, a palica košta dolar više od loptice, koliko košta lopta?

2. Ako pet mašina u pet minuta proizvede pet alatki koliko bi vremena trebalo da 100 mašina proizvede 100 alatki?

3. Zamislite jezero sa lokvanjima. Svakog dana se površina koju oni zauzimaju se udvostruči. Za 48 dana lokvanji će prekriti celo jezero. Koliko dana je potrebno da lokvanji prekriju polovinu jezera?

Većina ljudi gotovo iz cuga daje odgovor: 10 centi, 100 minuta i 24 dana. Međutim, sva tri odgovora su pogrešna. Ali, ne brinite ako niste odgovorili tačno to ne znači da ste glupi. Test je osmišljen tako da zbuni mozak i „natera“ ga na pogrešan odgovor.

Rešenje:

Tačni odgovori su da loptica košta 5 centi, da je mašini i dalje potrebno 5 minuta, a da bi lokvanji prekrili polovinu jezera potrebno je 47 dana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)