Test ličnosti

AKO ZA 5 SEKUNDI OTKRIJETE ŠTA NIJE U REDU U OVOJ UČINIOCI, pametniji ste od drugih! Testirajte svoju inteligenciju!

Pokušajte da uočite grešku i tako razvijajte svoje moždane vijuge.

09.05.2023 18:01

AKO ZA 5 SEKUNDI OTKRIJETE ŠTA NIJE U REDU U OVOJ UČINIOCI, pametniji ste od drugih! Testirajte svoju inteligenciju!
Printscreen društvene mreže/ Bight Side

Na društvenim mrežama popularni su brojni testovi koji vam mogu otkriti koliko ste pametni. Doduše, to vam neće doneti mesto u MENSI, ali ova mozgalica može da ukaže na to koliki vam je kvocijent inteligencije.

Da biste je rešili potrebno je da razmišljate van okvira i pristupite rešenju problema van konvencionalnih standarda kako biste uočili grešku na slici.

Printscreen društvene mreže/ Bight Side

Ova mozgalica mnogima je zadala muke

Pažljivo pogledajte fotografiju i pokušajte da u roku od pet sekundi uočite grešku. Verovatno nećete odmah primetiti gde je problem, ali nakon analize sve će vam biti jasnije. 

Greška je, naime,  vešto skrivena na vratima učionice iza leđa učenika. I dalje vam nije jasno? Obratite pažnju na šarke i kvaku, šta tu ne valja? Ako niste primetili, kvaka je na pogrešnoj strani vrata i nalazi se na istoj strani gde su i šarke, pa takva vrata praktično ne bi mogla ni da se otvore. 

Sad izgleda lako zar ne? 

Ukoliko ste uspeli za samo 5 sekundi da uočite grešku onda ste pametniji od mnogih drugih ljudi. Brojne studije su pokazale da bavljenje mozgalicama stimuliše naš mozak čime se smanjuje mogućnost od demencije.

Posebno se preporučuje starijim ljudima koji na taj način vežbaju mentalne sposobnosti i ostaju bistri i pametni i u poznim godinama. Takva vrsta testova podiže samopouzdanje, pa ovu mozgalicu slobodno podelite s prijateljima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)