Zanimljivosti

KAFA, KUVANO JAJE I ČAŠA VINA ZA DORUČAK? Kontroverzna dijeta magazina Vogue iz 70- ih godina razgnevila društvene mreže

Viralna dijeta koju je poznati magazin preporučivao ženama ponovo aktuelna na Internetu.

28.06.2024 09:40

KAFA, KUVANO JAJE I ČAŠA VINA ZA DORUČAK? Kontroverzna dijeta magazina Vogue iz 70- ih godina razgnevila društvene mreže
Universal Pictures / AFP / Profimedia

Skidanje kilograma je oduvek bila najveća muka većine žena. Magazin Vogue je nekada za to imao jednostavno i lako rešenje a možda su ga se pridržavale i mnoge manekenke tog doba. Kakogod, kontroverzna dijeta iz 70 - ih ponovo je aktuelizovana i dospela je na društvene mreže. Jedne je šokirala druge oduševila, međutim, niko nije ostao ravnodušan.

Plan dijete uključuje konzumiranje jaja i vina tri dana, a rezultati obećavaju gubitak oko 2 i po kilograma u tom periodu. Sigurno je ovo dobar mamac za mnoge žene koje se ovog leta pripremaju da uđu u svoj omiljeni bikini, međutim evo šta ona podrazumeva i da li možete da je "izgurate?"

Za doručak se navodi konzumiranje jednog kuvanog jajeta u kombinaciji sa belim vinom. Poželjno je da bude suvo vino zbog manje šećera pretpostavlja se, a to savršeno ide i uz jednu crnu kafu.

Užina ne postoji

Užina ne postoji, tako da je sledeći obrok - ručak. On podrazumeva dva kuvana jajeta, jer su svakako bolja od poširanih, a pored toga na vašem meniju se ovog puta mogu naći čak dve čaše belog suvog vina i jedna crna kafa. To bi trebalo da vas drži sitima do popodneva do kada navodno nećete razmišljati o gladi.

Shutterstock, Printscreen/reddit

Kontroverzna dijeta zapalila je mreže

Poznati časopis sugeriše da za večeru možemo zaobići jaja i da je dovoljno odlučiti se za neki odrezak na žaru, bez začina, eventualno sa limunom i biberom i to bi trebalo da bude posldnji obrok u danu, navodi Fandb Media. Obrok možete kako navodi poznati modni list završiti konzumiranjem vina, pa čak i da je to ukupno jedna boca dnevno kao i crnom kafom.

Ljudi su šokirani

Dijeta je svakako naišla i na reakcije na društvenim mrežama. Jedan korisnik je objavio isečak iz magazina napisavši u opisu "Simpatična dijeta" iz Voguea 70-ih, smršajte, izgubite kilograme, posao, vozačku dozvolu...

Iako je nekima ovo bilo simpatično mnogi su bili zgroženi ovim savetima.

- Osećam da bih se ispovraćao samo od crne kafe u istom obroku.

- Polovina težine koja se izgubi u ta tri dana je od sr**a iznutra.

- Veoma keto.

- Ovo bi bilo jednostavno užasna dijeta.

- Sedamdesete su bile mračno vreme - bili su neki od komentara na redditu.

Jedan korisnik mreže je rekao da je jedan kardiohirurg iz 90-ih godina svoje pacijente sa prekomernom težinom stavljao na sličan režim ishrane dve nedelje, kako bi ih naterao da smršaju pre operacije. On je naveo kako je ta dijeta radila iako ne može da tvrdi sa sigurnošću da li je doktor bio "efikasan ili lud".

Ljubitelji vina su rekli da bi lako podneli dijetu sa njima omiljenim pićem, međutim pregurati dan samo na svega par jaja i kafi, je kako su se mnogi složili skandalozno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)