Zanimljivosti

OVE SKULPTURE POZNATIH MOGU DA SE JEDU: Neobičan posao oduševio mnoge, a na "meniju" su ove slavne ličnosti! (VIDEO)

Ed Širan sigurno nije imao na umu ovu viziju sebe kada je napisao pesmu "Shape of you".

22.06.2024 16:44

OVE SKULPTURE POZNATIH MOGU DA SE JEDU: Neobičan posao oduševio mnoge, a na "meniju" su ove slavne ličnosti! (VIDEO)
youtube/printscreen/WNCT-TV 9 On Your Side

Slavne ličnosti često su motivi za oslikavanje portreta, vajanje za mnoge umetnike, a sada su se našli i u vrlo zanimljivom "obliku" kod jedne umetnice. Britanska zvezda Ed Širan u trenutku kada je osmislio jedan od svojih najvećih hitova nije razmišljao da će ga neko kreirati i uobličiti, posebno ne od - sušija. On se našao među nekoliko poznatih ličnosti čiji je imidž jedna umetnica kreirala pomoću pirinča, lososa i kiselog đumbira.

Mišel Vimobo je dospela u javnosti zbog neuobičajenih "kreativnih dela"  koje svakodnevno radi, a u njenoj "radionici" našle su se biste nekih od najpopularnijih ličnosti iz šou biznisa. Jestivi oblik pored Eda Širana dobio je i njegov kolega Elton Džon kao i glumac Benedikt Kamberbač. 

Na jednodnevnoj izložbi ove umetnice našli su se i fudbalska zvezda Bukajo Saka i Hari Kejn. Japanski specijalitet je Mišel poslužio kao "materijal" za sjajne skulpture veličine grejpa a na njihovu pripremu provela je oko 120 sati.

Njene kreacije bile su izložene u galeriji Casil Art u Londonu u okviru saradnje sa japanskim prehrambenim brendom Iutaka povodom obeležavanja Međunarodnog dana sušija, prenosi CNN.

- Navikla sam da pravim skulpture od nekonvencionalnih materijala, ali rad sa sastojcima za suši bio je sasvim drugi kotlić ribe - rekla je Vibovo u saopštenju za štampu.

Ona je istakkla kako je fascinantno koliko sastojaka za suši postoji  i kako se oni mogu kretiavno iskoristiti za stvaranje složenih detalja za lice i kosu.

- Nadam se da su ljudima portreti urnebesni i da će ih ovo inspirisati da sami pomešaju neke stvari u kuhinji. zapamtite, svaka umetnost je subjektnivna - navela je ona.

Svaka od britanskih poznatih ličnosti je ponovo brendirana ali ovaj put u stilu sušija i na pomalo neobičan način. Sa postolja su se posetiocima "smešili" Ed Širan i mnoge druge poznate ličnosti čiji je lik bio toliko realan da je teško poverovati da takve kreacije mogu učiniti sastojci hrane koje konzumiramo. 

Ken Furukava  izvršni direktor kompanije Tazaki Foods vodećeg japanskog uvoznika hrane i programera koji poseduje brend Iutaka rekao je da su želeli da prikažu raznolikost i kreativnost japanske kuhinje i inspiriše vas da budete avanturisti u svojoj kuhinji. Ova umetnica poznata je i po drugim kreativnim delima a jedan od njih je ogroman most koji je napravila od šećera.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)