Zanimljivosti

OVO JE NAJMANJI STAN KOJI STE IKADA VIDELI: Svi govore o toaletu, ovo je potpuno suludo! (VIDEO)

Da li bise živeli na ovakvom mestu?

15.02.2024 16:32

OVO JE NAJMANJI STAN KOJI STE IKADA VIDELI: Svi govore o toaletu, ovo je potpuno suludo! (VIDEO)
Tiktok - tokyolens

Vrednost nekretnina na tržištu je veća nego ikada pre i cene kvadrata samo rastu. Posedovati i nekoliko kvadratnih metara ili garsonjeru, danas je postao pravi luksuz pogotovo ako živite u nekoj od metropola. Na Internetu se pojavio iznenađujući snimak prostora za stanovanje, a to je možda i najmanji apartman u Tokiju. Na svega nekoliko kvadratnih metara nalazi se uz samu ivicu zgrade i prostire se oko nje, a zahvata prostor za boravak, kuhinju i kupatilo. 

shutterstock.com

Posedovanje bilo kakve nekretnine u većem gradu je po mnogima luksuz

Iako sve ovo zvuči neverovatno stan širine metar u sebi obuhvata mini kuhinju sa šporetom, sudoperom, erkodišnom i veš-mašinom. Zatim u drugom delu je kupatilo odnosno kada sa wc-šoljom. Prozori su od poda do plafona sa roletnama koje se spuštaju po potrebi umesto zavesa. Iako je ovaj mali stančić funkcionalan i savršeno rešenje za samca koji živi i radi u velikoj metropoli poput Tokija, mnogi su se zapitali šta je sa krevetom i gde ovaj čovek spava.

 

-Gde je krevet?

- Ali gde spavaš?

- Niko ne priča o sigurnosti..a nije baš siguran.

- I, šta, spavaš u kadi?

- Zamisli da si umoran i odeš do kupatila i zaboraviš da spustiš roletne.

- Svi pričaju o kupatilu i prozorima, a niko o krevetu koji ne postoji, kako spavaš čoveče- bili su neki od komentara.

Ovaj apartman smatra se po mnogima jednim od najmanje sigurnih stanova na teritoriji Tokija. Iako su mnogi ostali u nedoumici kako vlasnik stana spava, neki su objasnili da čovek koristi poput drugih Japanaca najpraktičnije madrace, koji oslikavaju ujedno i minimalizam ovog naroda koji praktikuje taj način života, te ne posvećuje veliku pažnju kupovini nameštaja, posebno ako su samci u pitanju, a ne porodice ili privremeno živi i radi u određenom gradu.

Neki od tiktokera su objasnili da su u pitanju madraci poput strunjači i sunđera koji se mogu urolovati i odložiti na neko mesto, a koji su izuzetno praktični za spavanje, a ne zahtevaju nikakvo održavanje niti troškove.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)