Zanimljivosti

NIJE ZA ONE SA OSETLJIVIM STOMAKOM: Kada vidite kako ova žena priprema hranu izgubićete apetit! (VIDEO)

Jedna Kazahstanka pokazala je kako se sprema nacionalno jelo njene zemlje, a ljudi su bili zgroženi.

27.12.2023 12:20

NIJE ZA ONE SA OSETLJIVIM STOMAKOM: Kada vidite kako ova žena priprema hranu izgubićete apetit! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/saniya_sagiimbaeva

Tutorijali za štrikanje i heklanje preplavili su internet a ljubiteljke ove aktivnosti hrle na internet kako bi našle ideju za neki zimski džemper ili šal. Takođe, vrlo su popularni video recepti i pripremanje hrane posebno nacionalnih jela koja se na ovaj način promovišu širom sveta. 

Jedna devojka iz Kazahstana spojila je helkanje i pripremu hrane što je zaintrigiralo, ali i zgadilo ljude na društvenim mrežama posebno one koji nisu naikli na ovakvu vrstu hrane. 

Printscreen/TikTok/saniya_sagiimbaeva

Jedna Kazahstanka pokazala je šta sve ume u kuhinji pletući

 

Sanija Sagimbajeva, kako se potpisuje na ovoj mreži, je u kratkom video zapisu pokazala kako je spojila umetnost sa hranom i kako štrika verovali ili ne - iznutrice. Da, dobro ste pročitali. Ono je iznutrice iskoristila kako bi napravila jelo.

kako je objasnila u pitanju je nacionalno kazahstansko jelo. Ona je od opranih i očišćenih creva ištrikala kesu u koju je umotala meso. Golim rukama je vešto uspela da od gomile dugačkih creva splete ovu vrećicu. Iako su se mnogi zgražavali i komentarisali kako se jak miris oseća čak i preko ekrana, ona je predano radila i pokazala kako izgleda upakovano meso u ovu kesu napravljenu od creva. Mnogi nisu znali o čemu je reč niti su prepoznali da je iznutrica u pitanju.

 

@saniya_sagiimbaeva Қазақтың ұлттық тағамы Өрме төстік🇰🇿 Давно не готовила своё фирменное блюдо😅 Кто пробовал? Знаете это намного вкуснее чем қазы😋 Интересно много Вас❤️ кто на меня подписан с тех времен, когда я часто плела кишки?)) #казахстан🇰🇿 #фудблогер #казахскаякухня #еда #рецепт #орметостик #өрметөстік #казахскаянациональнаякухня #блогер #food #ұлттықтағам ♬ оригинальный звук - Saniya

 

- Da li je to ona štrikala creva?

- Šta je ovo? Može li neko da mi objasni objasni?

- Odakle joj sva ta creva?

- Mogu da osetim kao smrde čak i preko ekrana.

- I, to je tip egzotične hrane? Kakav je osećaj.

- Žene će sve učiniti lepšim čak bila to i hrana - bili su neki od komentara.

Iako je nekima ovo bilo simpatično nazivajući njeno kuvanje umetnošću, drugi su bili zgroženi zbog njenog recepta. Mnogi tiktokeri su se složili kako je verovatno ovo jelo za neke specijalitet i da gurmani verovatno uživaju u ovoj vrsti hrane, dok su drugi rekli da posle ovakvog snimka požele da postanu vegani.

Inače, oprana i očišćenja svinjska crevca su i jedan od starih srpskih specijaliteta a najčešće se peku na žaru. Pre pripreme moraju da odstoje barem 12 sati u slanoj vodi koja izvlači sve neprijatne mirise. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)