Zanimljivosti

DOŠLA JE DA SE FOTOGRAFIŠE ZA PASOŠ: Nisu joj dopustili dok nije uklonila jedan detalj na licu, evo šta je morala da uradi (VIDEO)

Amarači je Tiktokerka koja je doživela neprijatnost prilikom rutinskog slikanja za putnu dokumentaciju.

24.12.2023 20:40

DOŠLA JE DA SE FOTOGRAFIŠE ZA PASOŠ: Nisu joj dopustili  dok nije uklonila jedan detalj na licu, evo šta je morala da uradi (VIDEO)
Tiktok-lilianamara1

U savremenom dobu, estetika često igra ključnu ulogu u svakodnevnim životima ljudi, a dame su sklone dodatnom načinu ulepšavanja uz širom dostupne veštačke trepavice. Ovaj mali detalji često doprinosi osećaju samopouzdanja i dodaju dozu glamura izgledu. Međutim, postoje trenuci kada je neophodno prilagoditi izgled radi praktičnosti, kao što je to slučaj sa slikanjem za pasoš. Na tim tografijama je poželjno da izgledate baš onako kako ćete izgledati kada putujete, dakle bez napadne šminke, dioptrijskih okvira i slično. Određene zemlje, poput Nigerije, uz to ne dozvoljavaju ni kosu koja je ofarbana u plavu boju ili preterano duge veštačke trepavice.

Kada je reč o zvaničnim dokumentima poput pasoša, državne agencije postavljaju određene standarde kako bi osigurale lako prepoznavanje lica. Važno je razumeti da ovo nije pitanje ugrožavanja ličnog stila, već je deo prilagođavanja zahtevima zvaničnih dokumenata. Ovakve smernice postavljene su kako bi olakšale identifikaciju osoba, posebno na mestima kao što su aerodromi i carinske službe. Jasno i prepoznatljivo lice na fotografiji pasoša pomaže u smanjenju potencijalnih problema i ubrzava proces provere identiteta.

Pixabay.com

Fotografije u pasošu moraju uvek da budu prepoznatljive

Amarači je dama iz Nigerije kojoj je hitno trebalo produženje pasoša zbog predstojećih praznika i putovanja. Ona je otišla na fotografisanje, ali nije se nadala da će morati da se odrekne jednog detalja. Primetno je da ona više nije crnka, već ima kosu boje meda, srećom budući da boja nije izrazito plava, nisu je terali da se ponovo prefarba u crnu, ali jedan drugi zahtev su imali. Ova dama je morala to da ispoštuje kako bi što pre dobila svoju putnu ispravu.

Naime, fotografija za nigerijsku pasošku dokumentaciju je zahtevala od ove dame da skine veštačke trepavice. Problem je bio što ih je ona uradila pre svega nekoliko dana i čak platila za njih 92 evra. Budući da ih nije bilo moguće tek tako odlepiti, službenica ju je zamolila da ih skrati bar, ako uopšte želi fotografiju. Tako je prijateljica ove žene makazama skratila trepavice svoje drugarice. 

- Morala sam da skratim svoje trepavice koje sam platila 92 evra, nigerijska ambasada će vas poniziti - piše u opisu videa, dok je ovo sve Amerači bilo urnebesno smešno, a o njoj je pisao i San.

Ceo snimak postavljen je na Tik-toku ove žene, a pregledan je milon puta, tačnije 875.000 i dobio blizu 30.000 sviđanja, dok su dame izlagale u komentarima slična iskustva.

- To se isto i meni desilo i isto sam na licu mesta skraćivala trepavice!

- Mene su čak terali da se prefarbam u prirodnu boju kose.

- I mene su terali da skinem plave pletenice i prefarbam se u crno, pa sam kupila periku.

- Mene su terali da odsečem dredove i skinem pirsing iz nosa.

- U pojedinim zemljama su baš rigorozni!

- Mada mislim da su u tvom sličaju samo bili ljubomorni!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)