Tetka Saveta

KRALJ JESENJE TRPEZE: Podvarak sa mesom zapečen u rerni sa tajnim sastojkom (FOTO)

Domaći recept koji ćete obožavati.

01.11.2023 16:01

KRALJ JESENJE TRPEZE: Podvarak sa mesom zapečen u rerni sa tajnim sastojkom (FOTO)
shutterstock.com

Hladni jesenji dani donose i drugačiju ishranu. Omiljena jela u Srbiju u ovo doba godine bazirana su na kupusu i mesu. Postoje bezbroj varijacija, a jedno od omiljenih je podvarak.

Jednostavno se pravi, a ukus se dugo pamti. Međutim, za još intenzivniji ukus podvarku dodajte pirinač. Uživaćete u ovom starom, a novom jelu.

 

Sastojci:

  • 1,5 kg kiselog kupusa ribanaca
  •  400 grama svinjskog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • biber 
  • lovorov list
  • suvi biljni začin 
  • ulje
     

Priprema:

Kupus oprati i ocediti, pa polovinu staviti u šerpu (pekač) na čije dno je sipano malo ulja. Preko kupusa poređati meso isečeno na kocke, sitno seckani crni luk, biber, lovorov list, suvi biljni začin i pirinač. Odozgo poređati ostatak kupusa, pobiberiti, posuti malo začina i preliti sa dve šolje vode i malo ulja. Pekač poklopiti i staviti u rernu. Podvarak peći oko 60 minuta na umerenoj temperaturi. Kada je podvarak skoro gotov, skloniti poklopac i nepoklopljen još kratko zapeći.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)