Zanimljivosti

ODVEO JE FAMILIJU NA BAHAME ONI SE NALJUTILI: Malo im je bilo luksuza hteli su i nešto u kešu!

On je na lutriji dobio milion dolara pa je rešio da počasti najbliže.

24.12.2023 14:35

ODVEO JE FAMILIJU NA BAHAME ONI SE NALJUTILI: Malo im je bilo luksuza hteli su i nešto u kešu!
shutterstock.com

Gotovo da ne postoji čovek koji ne mašta od dobitku na lutriji i kako bi taj novac potrošio. Jedan čovek je ostao zatečen nakon što je njegova familija očekivala novac od njegovog dobitka na lutriji. On je otkrio da je osvojio milion dolara na lutriji i odlučio da povede 13 članova uže familije na luksuno putovanje i  odmor.  Međutim, umesto da se obraduju oni su se naljutili na njega. 

Shutterstok

Dobio je milion dolara i nije hteo da zapostavi familiju

Očekivali su više

Kako je ispričao srećni dobitnik za britanski San, on je poučen iskustvom ranijih dobitnika rešio da veći deo novca ostavi sa strane. Ipak, s druge strane nije želeo da se njegova familija oseća zapostavljeno pa ih je poveo na luksizno putovanje.

Uplatio sam luksuzan odmor na Bahame za 13 članova svoje familije. Nisam želeo da se hvalim dobijenim novcem jer znam kako su prošli raniji dobitnici, ali nisam hteo ni da zapostavim porodicu. Luksuzan odmor podrazumevao je putovanje avionom, boravili smo u raskošnoj vili, hrana je bila fantastiča, iznajmio sam jahtu samo za nas a osoblje nas je tretiralo kao da smo kraljevi. Pa ipak moja familija nije bila zadovoljna. Očekivali su više - ispričao je on. 

Stalno su ga zapitkivali da li će biti još nekih poklona.

- Delovalo je kao da neki članovi moje porodice očekuju... više?Stalno su me pitali kad će biti veliko iznenađenje, da li planiram još nešto i slično. Kad smo se vratili kući već sutradan sam dobio mejl od tetke koja je priznala da je razoračana. Kako je napisala očekivali su da ću svoj dobitak podeliti sa njima?! Nazvala me je sebičnim, da se razmećem dobitkom zato što sam ih vodio na putovanje i da bi bili srećniji da sam im dao novac umesto odmora na Bahamima - dodao je on.

shutterstock.com

Njegova familija nije bila zadovoljna samo luksuznim putovanjem na Bahame

Šta da radim?

Razočaran ovakvim ponašanjem svoje porodice počeo je da se premišlja.

- Prvo sam bio ljut na njih i želeo sam da prekinem svaki kontak sa svojom familijom. Onda sam se osetio postiđeno, razmišljao sam da su možda u pravu i da je trebalo zaista da podelim dobitak s njima. Jednostavno ne znam šta da radim - rekao je ovaj čovek.

Kako ga je posavetovao stručnjak za odnose sa ljudima on ništa ne duguje svojoj familiji posebno ne da im dozvoli da od njega izvlače novac.

- Dobitak je samo vaš i od vas zavisi kako ćete s njim raspolagati. Ništa nikome ne dugijete posebno ne svojoj familiji. Moj savet vam je da novac sačuvate sa strane ili uložite u neki posao. Ne dozvolite nikome da vas iskorišćava pa makar to bila i vaša familija - zaključio je stručnjak. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)