Zanimljivosti

OSVOJILI SU NA LUTRIJI DVA MILIONA EVRA: Potrošili sve do poslednjeg dinara, a onda su usledile poruke koje su sve uništile (FOTO+VIDEO)

Rodžer i Lara Grifits su osvojili džekpot u Velikoj Britaniji i od tada im se život drastično promenio.

14.08.2023 18:00

OSVOJILI SU NA LUTRIJI DVA MILIONA EVRA: Potrošili sve do poslednjeg dinara, a onda su usledile poruke koje su sve uništile (FOTO+VIDEO)
YouTube/printscreen

Mnogi priželjkuju da dobiju džekpot na lutriji, ali ne razmišljaju o "prokletstvu" koje navodno prati sve dobitnike. Rodžer i Lara Grifits su 2005. godine osvojili džekpot Nacionalne lutrije Velike Britanije u vrednosti od dva miliona evra. Rodžer je u startu dao otkaz i rešio da ostane kod kuće kako bi vodio računa o deci, budući da par ima dve ćerke, dok je Lara otvorila impozantni kozmetički salon.

Oboje potiču iz uglednih porodica i završili su fakultete, ali su malo toga znali o ulaganju, tako da im je kamata “pojela” veći deo novca. Lara je priznala kako se nikada nije navikla na finansijske savetnike koji su do njihovog doma dolazili limuzinama sa zatameljenim staklima i vozačima. Njen suprug je s druge strane rekao da njegovu ženu upravljanje tolikim novcem nikada nije preterano interesovalo i da je sve prepustila njemu.

Rodžer je kupio nekoliko luksuznih automobila od kojih je prvi bio Audi sa pokretnim krovom, ali nije se zaustavio na njemu. On je takođe bogatsvo potrošio na sređivanje i izbeljivanje zuba, tretmane lica botoksom, a rešio je i da ostvari mladalački san. Naime on je kupio nekoliko instrumenata među kojima su dominirale gitare i osnovao vlastiti bend, čak je izdao i rok album koji je prodat u svega 600 primeraka.

Lara za to vreme nije sedela skrštenih ruku. Ona je prvom prilikom rezervisala odmor u Dubaiju, i priznala je kako ih je 10 dana tamo koštalo 17.000 evra. Potom su usledila putovanja u Njujork, na Majorku i Monako. Lara je rešila da sebe počasti dizajnerskim tašnama, a po rečima njenog supruga, kupila ih je u tolikom broju da bi mogla da otvori prodavnicu. Luksuzna šminka i garderoba su logično usledili, dom su opremili najluksuznijim nameštajem, dok su ćerke upisali u privatnu školi.

Veliki gubitak pretrpeli su uoči novogodišnjoj noći 2010. kada se desio požar u njihovoj novoj kući koja je vredela 775.000 evra. Kuća je bila potupno uništena, a njih dvoje, iako su imali novca, nikada nisu osigurali imovinu. Svega osam godina posle osvajanja džekpota, 2013. godine sav novac je ispario, a sa njim i njihov brak. Stara poslovica glasi kada novac izleti kroz vrata, ljubav iskače kroz prozor, a to je izgleda bio i slučaj kod porodice Grifits. 

Lara je više puta isticala kako su se ona i Rodžer retko svađali, ali po osvajanju novca svađe su postale učestale. Sve je kulminiralo kada je jedne noći na kompjuteru svoga muža otkrila kako se on kod prijatelja raspituje za broj telefona jedne devojke. 

- U arhivi njegovog mejla sam pronašla prepisku između Rodžera i njegovog prijatelja u kojoj moj muž tražio broj telefona neke žene. Izgledalo je kao da ga je njegov prijatelj ohrabrivao da to uradi. Raspala sam se i pozvala Rodžera da mi objasni o čemu se radi. U roku od deset minuta se vratio kući. Prošao je pravo pored mene u svoju kancelariju i počeo da pakuje torbe. Vikao je na mene, govorio mi da sam idiot i patetična, a onda je samo otišao. Bila sam histerična. Pokušala sam da ga pozovem, ali mu je telefon bio ugašen, a kad sam probala da ga kontaktiram na Fejsbuku, blokirao me je. Možda bih bila grozna prema njemu nedelju dana, ali bih mu sve oprostila, jer sam ga volela. Ne verujem u razvod, porodica mi je sve - objasnila je Lara za medije, a o tome je pisao i San.

Par se razveo, a Rožer je priznao da mu je na računu ostalo oko 10 evra od sveg novca. On danas radi kao savetnik za zapošljenje i živi kod roditelja, dok je Lara otvorila nov salon za tetoviranje i izradu trajne šminke. Ona priznaje da kada sagleda sve život im je bio neuporedivo bolji pre nego što su osvojili novac.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)