Zanimljivosti

RAZBILI SMO TAJNI KOD LUTRIJE: I osvojili 26 miliona dolara! (FOTO/VIDEO)!

Džeri i Mardž iz Mičigena je otkrili tajnu lutrije i osvojili milione.

26.06.2023 10:05

RAZBILI SMO TAJNI KOD LUTRIJE: I osvojili 26 miliona dolara! (FOTO/VIDEO)!
YouTube/printscreen/60minutes

Lutrija je igra na sreću i mnogi pokušavaju da osvoje nagradu bez ikakve strategije. Međutim, to skoro pa nije moguće, osim ukoliko niste ogroman srećnik. S druge strane, pojedini ljudi su uspeli da shvate suštinu i tajnu lutrije i na taj način zaradili milione. Ovo je priča jednog para iz Mičigena, koji je za devet godina igranja lutrije osvojio nešto manje od 26 miliona dolara. 

Mičigen je 2003. godine uveo novu lutriju po imenu "Win Fall", čije je zakonitosti Džeri odmah shvatio.

- U roku od tri minuta pronašao sam posebnu karakteristiku - rekao je on. 

Prvo je kupio tiket za nagradni fond od 3.200 evra, za koji je dobio povrat od 5.700 evra.

- To me nije iznenadilo jer sve dok niko ne osvoji, a vi osvajate novac, mogli ste videti brojeve - rekla je Mardž.

Najveća investicija novca u jednom trenutku bila je preko 450.000 evra

- Uložili smo 470.000 evra i dobili 775.000 evra, što je dobar povrat. Jedino što sam zaista primetio jeste da niko drugi nije to shvatio - rekao je Džeri.

YouTube/printscreen/60minutes

"Win Fall" igra na sreću u Mičigenu omogućila je Džeriju da postane milioner 

Selbijevi su pozvali prijatelje i porodicu da im se pridruže tako što će Džeriju i Mardž platiti 450 evra da igraju umesto njih.

- Imao sam oko 7.200 evra i dodao još 5.500 evra za svoje unuke. Pomoglo mi je da finansiram školovanje troje dece, tako da je bilo veoma korisno - rekao je jedan od prijatelja ovog srećnog para. 

Kada je "Win Fall" zatvoren 2005. godine, Džeri je igrao državnu lutriju u Masačusetsu.

- Jedan od naših igrača mi je poslao imejl i rekao da Masačusets ima igru po imenu "Cash Wind Fall". Pitao me je: "Misliš li da možemo igrati tu igru"? Pregledao sam kompjuter, pogledao igru i nakon istraživanja mu odgovorio da možemo - rekao je Džeri.

YouTube/printscreen/60minutes

"Win Fall" igra na sreću u Mičigenu

Džeri i Mardž su prelazili više od 1.500 kilometara do Masačusetsa svaki put kada bi došlo do spuštanja nagradnog fonda i kupovali tikete na dva lokalna kioska. I tako tokom sledećih šest godina. Par je zatim odsedao u hotelu i provodio 10 sati dnevno pregledajući lutrijske tikete deset uzastopnih dana.

Grupa studenata sa MIT-a radila je isto što i Džeri i Mardž. Jedan student je shvatio sistem, pa je sakupio prijatelje i zajedno sa njima potrošio na stotine hiljada dolara. "Cash Wind Fall" je potom zatvoren od strane državnog blagajnika Masačusetsa i pokrenuta je istraga.

YouTube/printscreen/60minutes

Lutrija u Mičigenu

- Bio sam iznenađen činjenicom da su matematički genijalci pronašli način da legalno osvoje državnu lutriju i zarade milione. Kada smo se uključili, javno mišljenje je bilo da mora postojati neka vrsta organizovanog kriminala ili javne korupcije - rekao je jedan od inspektora. 

"Cash Wind Fall" je promenio model funkcionisanja, pa su Selbijevi prestali da igraju. Inače, sav novac su iskoristili za renoviranje doma i pomaganje u obrazovanju svoje šestoro dece.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)