Zanimljivosti

KUPILI SU KUĆU STARU 130 GODINA, A KADA SU POČELI DA RENOVIRAJU USLEDIO JE ŠOK! Bilo je krajnje jezivo, a onda je on vrisnuo: Nisam ni sanjao da sedimo na blagu! (VIDEO)

Kesidi Kasali i Iton Merit su kupili nekretninu kako bi je sami osposobili za život, a onda su malo po malo došli do retkih otkrića.

21.04.2023 15:05

KUPILI SU KUĆU STARU 130 GODINA, A KADA SU POČELI DA RENOVIRAJU USLEDIO JE ŠOK! Bilo je krajnje jezivo, a onda je on vrisnuo: Nisam ni sanjao da sedimo na blagu! (VIDEO)
TikTok-flipthishouz

Kupovina kuće uvek sa sobom nosi veliki broj pitanja. Samo neka od njih su da li se opredeliti za kupovinu nove, ali drastično skuplje varijante ili kupiti staru nekretninu koju ćete pak morati da preuređujete i ulažete dodatni novac. Ukoliko se odlučite za ovu drugu varijantu, moguće je da ćete uštedeti deo novca, a s druge strane sami birate koji materijal prilikom procesa renoviranja ćete upotrebiti. Druga varijanta je možda jeftinija i proverenija, ali zahteva ne samo dodatna ulaganja, već i vreme da bi se stara kuća kompletno renovirala i osposobila za stanovanje.

Kesidi Kasali i Iton Merit su mladi par iz Kanade koji se odlučio na kupovinu veoma stare kuće, koju su platili oko 600.000 evra i na kojoj vredno rade kako bi je preuredili. Oni su planski rešili da otkupe dom star 130 godina kako bi uživali u njegovom renoviranju, a ujedno i u otkrivanju znamenitosti i potencijalnog blaga koje kuća stara toliko godina krije. I nisu se prevarili. Iton je tako na svom nalogu na TikToku svojim pratiocima, kao i svim ostalim znatiželjnicima, omogućio kompletan uvid u proces renoviranja. Kako je istakao, kao što su se i nadali redom su počeli da nalaze ostatke života prethodnih generacija. Tako su se tu našli prazna konzerva sardine iz 1890. godine, stare novine iz 1963. godine, neiskorišćeni kuponi 1964. godine, ostaci skrivene garderobe ili reklame iz novina koje bi danas bile nelegalne.

Međutim, Iton i Kesidi se na tome nisu zaustavili i nisu zažalili. Ubrzo su pronašli pravo blago

Oni su nastavili svakodnevno da preuređuju dom, ruše zidove, podrume i tavanske pregrade, gde su naišli na još zanimljivih predmeta. Među njima bila je i neidentifikovana velika kost, koja ih je najpre prestravila, a za koju se na kraju ispostavilo da je pripadala nekadašnjem labudu. Ne zna se jedino da li je siroti labud završio nesrećnom okolnošću u zidinama ove kuće ili su ga koristili u vidu specijalne gozbe koje su bile tipične za ranije godine. Takođe, pronađene su i kosti rakuna.

Međutim, jedan pronalazak je privukao najviše pažnje, a to je bila limenka Pepsija koja datira iz davne 1970. godine. Kada ju je ugledao, Itan je vrisnuo od sreće. Teško da bi se iko mogao pohvaliti sličnom, pa se procenjuje da bi danas mogla da vredi pravo bogastvo.

- Sviđala nam se neobična stara kuća i znali smo da ćemo moći da poradimo na njenom šarmu kako bismo je učinili sjajnom. Iako to možda nije bio naš prvi izbor, sada je to postala jedna velika i krajnje zanimljiva avantura. Stare kuće kriju mnoštvo tajni koje ne možete ni imati u vidu dok ne počnete da rušite zidove i zaista uđete duboko u to. Recimo ova stara limenka koju smo pronašli je iz 1970. godine. Limenke koje datiraju iz tog vremena kreću se od 82 evra po komadu. Moguće je da će naša limenka vredeti na stotine ili čak hiljade evra sada. Nisam ni sanjao da sedimo na blagu - izjavio je Iton, a preneo San.

@flipthishouz There seems to be something new under every room we cut into, and im here for it 🤪 #centuryhome #vintage #pepsi ♬ Ooh Ahh (My Life Be Like) [feat. Tobymac] - Grits

BONUS VIDEO:

Komentari (0)