Zanimljivosti

KAD SE ONA UHVATI ZA BURGIJU, SVI ZANEME! Atraktivna istetovirana plavuša je prava zvezda građevine, kad se pojavi na poslu... (VIDEO)

Čini se da se polako briše klasifikacija na "muške" i "ženske" poslove, a mlada Nemica Džulija Šafer dokazuje da je to upravo tako.

12.03.2023 10:57

KAD SE ONA UHVATI ZA BURGIJU, SVI ZANEME! Atraktivna istetovirana plavuša je prava zvezda građevine, kad se pojavi na poslu... (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/tschulique

Iako su i naše bake i prabake bile sposobne žene i lavovski se borile kroz život za sebe i svoju porodicu radeći mukotrpne radove, nisu toliko bile prisutne u javnim i "muškim" poslovima, zbog čega im nikad do kraja nije priznato da su sposobne i vešte za svako zanimanje. Međutim, kako vreme odmiče, smenjuju se generacije, a žene pokazuju suprotno.

Učestvujući jednako kao i muškarci u mnogim profesijama pokazale su da su i te kako dostojne tih poslova, iako su za neke od njih u odnosu na pripadnike jačeg pola fizički dosta slabije. 

Džulija Šafer je samo jedna od tih neustrašivih i jakih žena, koja se umesto šerpe u kuhinji ili srestava za čišćenje, svaki dan hvata burgije i majstorisanja. Ta mlada Nemica svakodnevno započinje dan dižući velika opterećenja i baratajući zidarskim, majstoskim alatima. Pokazala je kako se vešto snalazi sa građevinskim materijalom i kako postavlja armaturu na novoj kući. Savijanje žica rukom, burgijanje, sve je to u opisu njenog posla, pa je Džulija primer da i ženska ruka zna da uradi mnogo toga bez ičije pomoći.

Printscreen/Tiktok/tschulique

Džulija Šafer je mlada Nemica koja je pokazala šta sve ume da radi kada su u pitanju građevinski poslovi

Video koji je mlada Džulija postavila na TikTok mreži je oduševio njene pratioce, naročito muškarce koji su bili oduševljeni njenim umećem.

- Ti si najlepši građevinar kog sam ikada video -

- Moj tip žene -

@tschulique

👷🏼‍♀️💪🏽 ♬ Originalton - Julia Schäfer

- Odličan posao... Volim da vidim žene koje pokazuju muškarcima da i one to mogu da rade izgledajući lepše od njih - 

- Dobar jak radnik, to je to! -

- Radiš napornije nego mnogi muškaci - komentarisali su korisnici mreže.

Džulija je pokupila simpatije muškaraca kako zbog izgleda, tako i zbog vrste posla koju radi. Mnogi su diskutovali o metodi njenog rada i alatu koji koristi, pa zaključili kako se ona odlično snalazi u tom poslu i da bi mnogi muškarci mogli štošta da nauče od nje.

@tschulique

„How to anlegen der ersten Schicht 👷🏼‍♀️💪🏽“ Was hat mein Capo immer zu mir damals gesagt: „gescheit anlegen ist dem Maurers halbe Miete“ und muss gestehen recht hatte er 😃 Höhe und Maße sind eben das a und o des Maurers 😎💪🏽👷🏼‍♀️ Worauf müsst ihr besonders achten bei eurem Job ? ♬ RUDE BOY X WORK - ALTÉGO

Tiktokerka je pokazala kako joj ide i gradnja kuće. Pokazala je da nosi blokove, meša malter i gradi zidove. Osim toga, u opisu njenog posla je korišćenje i vožnja krana, kao i iskopavanje zemlje.

Iako će se možda mnogi muškarci složii da takve poslove možda treba ipak ostaviti njima jer su "žene nežniji pol", bilo je i te kako oduševljenih pripadnika jačeg pola koji su otvoreno izrazili želju da bi takvu ženu voleli da imaju pored sebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)