Zanimljivosti

BAKA POLOŽILA VOZAČKI POSLE 960 POKUŠAJA: Do dozvole je pokušavala da dođe 18 godina i potrošila 12.500 evra ali nije odustala (VIDEO)

Ona je prvi put na vozački ispit izašla u aprilu 2005. a samo pismeni deo ispita polagala je ravno 780 puta

27.03.2023 12:13

BAKA POLOŽILA VOZAČKI POSLE 960 POKUŠAJA: Do dozvole je pokušavala da dođe 18 godina i potrošila 12.500 evra ali nije odustala (VIDEO)
Printscreen Youtube/Cha Sa soon Hyundai Television Commercial

Ćai Sa Sun (69) konačno je posle 18 godina i 960 pokušaja uspela da položi vozački ispit i dobije dozvolu. Ova Južnokorejka koja živi nedaleko od Seula vozački ispit počela je da polaže u aprilu 2005. godine i tada je prvi put pala pismeni deo.

Međutim, ona nije odustajala i nastavila je da prijavljuje i polaže pismeni deo narednih 780 puta sve dok nije položila. Ništa lakše nije joj bilo ni prilikom polaganja praktičnog dela, pa je vožnju polagala ravno 180 puta dok konačno nije dobila dozvolu, piše britanski Dejli star.

Printscreen Youtube/Cha Sa soon Hyundai Television Commercial

Goispođa Sun je vozački ispit polagala 960 puta

Laknulo instruktoru

Gospođa Sun nije želela da odustane od poganja jer joj je, kako je objasnila, vozačka dozvola neophodna za posao. Ona radi kao trgovac povrća na jednoj pijaci. Za 18 godina potrošila je 12.500 evra za polaganje vozačkog ispita.

Gospođa Sun je tokom 18 godina dva do pet puta nedeljno izlazila na polaganje. Nakon još jednog neuspeha u februaru rekla je da neće odustati sve dok ne bude imala dozvolu u rukama.

- Verujem da možete postići bilo koji cilj u životu samo ako ste uporni. Ja neću odustati - rekla je ona tada a preneo je Rojters.  

Njen isntruktor vožnje u lokalnoj auto školi priznao je da mu je laknulo kad je gospođa Sun konačno dobila vozačku dozvolu.

- Kad je položila vozački ispit i dobila dozvolu izašli smo svi mi iz auto škole da joj čestitamo. Bilo je tu i zagrljaja a poklonili smo joj buket cveća. Osećao sam se kao da mi je ogroman teret pao sa pleća. Nisam imao srca da joj kažem da odustane zato što je stalno dolazila na polaganje - rekao je njen instruktor vožnje.

 

 

Auto na poklon

Nakon što se pročulo da Ćai Sa Sun godina ne odustaje od polaganja vozačkog ispita za nju se zainteresovala i južnokorejska televizija i vrlo brzo je postala nacionalna zvezda. Čak je snimili i reklamu za jednu poznatu marku automobila koji joj je nakon dobijanja dozvole uručio ključeve potpuno novog automobila u vrednosti od 13.000 evra.

Njena sudbina zainteresovala je i korisnike Redita koji su kritikovali gospođu Sun koja je konačno položila vozački ispit posle 18 godina.

- Ne bih želeo da je neko ko je padao pet, šest puta na vozačkom ispitu bude na istom putu kao i ja. Da ne spominjem nju koja je polagala 960 puta.

- Ja lično verujem da ako padnete na vozačkom ili bilo kom drugom ispitu 10 puta ne treba vam ni dozvoliti da vozite. To jednostavno nije za vas - bili su samo neki od koemnatara na Radetu.

Prema južnokorejskoj agenciji polaganje vozačkog ispita sastoji se od pismenog testa sa 50 pitanja o propisima na drumu i održavanju automobila posle koga polažete praktični deo, odnosno vozite auto.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)