Srbija

3 TOP DESTINACIJE NA KOJE MOŽETE SA LJUBIMCEM TOKOM PRAZNIKA: Raj na 3 sata vožnje od Beograda za male pare! (FOTO)

Cene smeštaja su između 40 i 80 evra dnevno po osobi.

29.04.2024 10:52

3 TOP DESTINACIJE NA KOJE MOŽETE SA LJUBIMCEM TOKOM PRAZNIKA: Raj na 3 sata vožnje od Beograda za male pare! (FOTO)
Shutterstock

Prvomajski i uskršnji praznici su pred vratima. Mnogi su već započeli praznovanje, većina je sastavila 1. maj i Uskrs kako bi dobili mini odmor. Većina destinacija za praznike je već rasprodata, ali ima mesta posebno u Srbiji za koje mnogi i ne znaju, iako spadaju u bisere prirodne lepote naše zemlje. Ukoliko imate ljubimca slobodno ga možete povesti sa sobom, jer dozvoljavaju da vas pas bude sa vama. 
 

Srećna republika vam donosi tri mesta na tri sata od Beograda na kojima možete uživati sa svojim ljubimcem u prirodi i domaćim specijalitetima.

 

Zlatar

Planinska lepotica Zlatar je nepravedno zapostavljena u odnosu na popularne destinacije kao što su Zlatibor i Kopaonik. Zlatar se nalazi na samo tri sata vožnje od Beograda, a osim prelepe prirode nudi najrazličitije vrste smešta za vas i vašeg ljubimca.

Posebno interesantne su drvene brvnare potuno opremljene, a nalaze se u blizini tri prelepa jezera: Radoinjsko, Zlatarsko i Uvačko (Sjeničko jezero).  Cene su vrlo pristupačne od 55 do 80 evra po danu. Gostima je na raspolaganju i prelepo uređeno dvorište, roštilj, a domaću hranu možete kupiti na lokalnim farmama. 

 

Kuća na drvetu

Zapadni deo Srbije uz Drinu jedan je od najlepših krajeva Srbije. Na nešto više od dva sata vožnje od Beograda nalazi se Banja Koviljača u podnožju planine Gučevo. Sama obala Drine postala je raj za turiste, ali i njihove ljubimce. Praktično na samoj obali reke dva kilometra od Banje Koviljače nalazi se više objekata koji dozvoljavaju boravak ljubimaca.

Jedan od interesantnijih je i kućica na drvetu. Postavljena je u krošnji tri duda, sa prelepim pogledom na Drinu. U kućici mogu da borave najviše četiri osobe,a poseban doživljaj je uživanje u đakuziju na terasi u krošnji drveta. Cena je 90 evra po osobi dnevno.

 

Biser Lopatnice

Ako niste pri parama, a voleli biste da pobegnete od Beograda barem na dva dana onda je prava destinacija Biser Lopatice. Nalazi se na 25 km od Kraljeva, a od Beograda je udaljena oko 2 sata vožnje. Okružen je zelenilom i prirodom, smeštaj je u drvenim brvnarama uz sezonski bazen, roštilj i terasu za sunčanje.

U blizini su tri reke: Ibar, Zapadna Morava i Ribnica, kao i planine Kotlenik i Stolovi. U blizini se nalaze i brojni manastiri: Žiča, Studenica, manstir Svete Petke, Voljevača... Cena je 40 evra po osobi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)