Srbija

PRVOMAJSKI IZLETI ZA 2.500 DINARA: Srpska banjska lepotica i Lazarev grad čekaju turiste

Ukoliko ste ljubitelj putovanja na dan, ove destinacije će vam se posebno dopasti

02.04.2024 19:58

PRVOMAJSKI IZLETI ZA 2.500 DINARA: Srpska banjska lepotica i Lazarev grad čekaju turiste
Shutterstock

Praznik rada se lagano približava, pa mnogi planiraju svoje prvomajske odmore. Agencije nude inostrana putovanja za 1. maj za manje od 200 evra, a ukoliko ste od onih koji vole da samo na jedan dan izađu iz kuće i upoznaju neku destinaciju u Srbiji, veliki je broj mesta koja možete da posetite uoči i tokom prvomajskih praznika po povoljnim cenama.

Subotica i Palić: Oaza mira i lepote

Palić, sa svojim prelepim jezerom i parkom, privlači posetioce iz celog regiona. Ovo mesto je poznato po svojoj bogatoj istoriji, arhitekturi i termalnim izvorima. Za ljubitelje prirode, šetnja oko najvećeg prirodnog jezera u Srbiji pruža priliku za opuštanje i uživanje u predivnom pejzažu.

Srećna republika

Palićko jezero je savrđšeno za duge šetnje

Turističke agencije nude jednodnevni izlet do Subotice i vinarija na takozvanom vinskom putu u ovom kraju  po ceni od 3.240 dinara iz Novog Sada, odnosno 4.000 iz Beograda. U cenu aranžmana su uključeni autobuski prevoz, pratnja vodiča, kao i degustacije vina u vinarijama.

Ukoliko planirate da ostanete na Paliću, cene smeštaja se kreću od 3.200 dinara pa naviše, u zavisnosti od kategorizacije smeštaja i blizine jezera.

Vrnjačka Banja, manastir Ljubostinja i Kruševac: Lekovita voda i zelenilo

Ukoliko nameravate da prvi majski dan dočekate na nekom izletištu, a sutradan krenete na izlet van mesta stanovanja, Vrnjačka Banja biće pravi izbor. Za svega 2.500 dinara možete da iz Beograda otputujete u ovu banjsku lepoticu i da uz pratnju vodiča obiđete sve atrakcije najposećenije banje u Srbiji, među kojima se izdvajaju vrabac Gočko, Most ljubavi, izvor Topla voda, Japanski vrt, Zamak Belimarković, Izvor Jezero, Čajkino brdo, Banjsku promenadu…

shutterstock.com

Vrnjačka Banja je idealno mesto za opuštanje

Posle pauze za ručak (koji nije uračunat u cenu) sledi nastavak puta prema manastiru Ljubostinja, a posle obilaska ovog manastira sledi poseta Kruševcu - Lazarevom gradu, crkvi Lazarica i Narodnom muzeju Kruševac. Posle razgledanja planiran je polazak za Beograd.

Ukoliko nameravate da se zadržite u Vrnjačkoj Banji, cena apartmana se kreće od 2.400 dinara pa naviše, opet u zavisnosti od lokacije na kojoj se apartman nalazi, opremljenosti apartmana i pratećih sadržaja kao što su parking, bazen, SPA centar...

Uvac: Divlja lepota kanjona

Uvac je dom jednog od najimpresivnijih prirodnih fenomena u Srbiji - kanjona reke Uvac. Ovaj netaknuti predeo, sa svojim belim stenama i zelenim vodama, pruža spektakularne pejzaže i idealno je mesto za ljubitelje prirode i avanturiste. Posetioci mogu uživati u vožnji čamcem kroz kanjon i posmatranju zaštićenih beloglavog supa koji nastanjuju ove stenovite litice. Cene aranžmana za obilazak Uvca variraju u zavisnosti od programa ture i uključenih aktivnosti, a za prvomajske praznike turistički vodiči organizuju vođene ture za male grupe. Cena se kreće od 6.500 dinara i u nju je uključen vođeni obilazak rezervata prirode Uvac, ali ćete do ovog rezervata prirode morati da dođete svojim prevozom.

shutterstock.com

Rezervat prirode Uvac čuven je po meandrima

Ukoliko nameravate da prenoćite na Uvcu, cene smeštaja se kreću od 3.500 dinara pa naviše, u zavisnosti od lokacije sobe ili apartmana.

Za one koji nisu vozači, a žele da upoznaju lepote Uvca, agencije nude dvodnevni aranžman 1. i 2. maja koji košta 65 evra. Aranžman obuhvata autobuski prevoz, noćenje sa doručkom u hotelu u Sjenici, kao i usluge vodiča, a osim Uvca i Sjenice izletnici imaju priliku da vide i Zlatibor. Ipak, trebalo bi znati da u cenu nisu uključeni ulaz u prirodni rezervat prirode Uvac koji iznosi 100 dinara, vožnja čamcima na Uvcu koja košta dvostruko više, ulaznica za Ledenu pećinu (150 dinara), safari džipovima do vidikovca “Molitva” (1.800 dinara), odlazak na vidikovac Molitva autobusom (700 dinara)...  Ipak, doživljaj koji ćete poneti iz ovog dela Srbije je neprocenjiv.

Za sve one koji razmišljaju o prvomajskom odmoru, Srbija nudi raznolike destinacije koje mogu zadovoljiti različite interese. Bilo da se odlučite za opuštajući odmor pored jezera, lekoviti boravak u banji ili avanturističko istraživanje kanjona, naša zemlja ima mnogo toga da ponudi.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)