Oko sveta

KUDA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE ZA MANJE OD 200 EVRA: Top tri grada u Evropi koje možete videti za malo novca! (FOTO+VIDEO)

Pravo je vreme da isplanirate gde ćete provesti prolećne praznike

06.03.2024 19:55

KUDA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE ZA MANJE OD 200 EVRA:  Top tri grada u Evropi koje možete videti za malo novca! (FOTO+VIDEO)
shutterstock.com

Do prvomajskih praznika je ostalo nešto manje od dva meseca, ali mnogi već sada planiraju kako da na najbolji način iskoriste neradne dane. Maj je idealno vreme za putovanje i posetu evropskim gradovima, a kuda ćete se zaputiti zavisi od vremena i, naravno, novca koji ste spremni da izdvojite.  

Srećna republika predlaže tri destinacije na koje možete otputovati za manje od 200 evra. U pitanju su Beč, Bukurešt i Istanbul do kojih se putuje autobusom uz dva do tri noćenja.

 

Beč

Prestonica Austrije i nekadašnji carski grad Beč je mesto gde se sreću prošlost i sadašnjost, tradicija i savremenost. Jedan je od najlepših evropskih gradova koji broji oko 1,5 miliona stanovnika. U Beču i okolini postoje brojne fascinantne građevine, među kojima je svakako najčuvenija palata Šenbrun koja je bila letnja rezidencija Habsburgovaca i sagrađena da svojom lepotom zaseni i čuveni pariski Versaj. Beč je grad muzike, uživanja za sva čula, a svaki turista tokom boravka u ovom gradu obavezno pojede bečku šniclu i parče čuvene saher torte koja je obeležje austrijske kuhinje. Petodnevno putovanja autobusom uz tri dana boravka u samom Beču košta oko 150 evra.

 

Bukurešt

Glavni grad Rumunije postao je poslednjih godina vrlo popularan kod evropskih turista. Bukurešt ima prelepe parkove, velike avenije i specifičnu arhitekturu koji su mahom izgradile francuske i italijanske arhitekte, koje su kontrast sivim i jednoličnim građevinama sagrađenim u vreme socijalizma. U samom gradskom jezgru živi više od dva miliona ljudi, a još toliko žitelja ima u široj gradskoj zoni. Pored monumentalnih građevina, ovaj grad nudi i odličan noćni život za mlade koji odluče da ga posete. Pet dana uz tri noćenja i prevoz autobusom košta 160 evra.

 

Istanbul

Najveći i najvažniji grad u Turskoj nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, a Istanbul je jedini grad koji se prostire na dva kontinenta - u Evropi i Aziji. Smešten na raskrsnici puteva, ovaj grad je vekovima bio centar mešanja različitih naroda i kultura, a tokom dva i po milenijuma dugog postojanja bio je jedan od najznačajnijih evropskih gradova tri velike imperije - rimske, vizantijske i otomanske. U davna vremena zvao se Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad.

Boravak u ovom gradu pruža mogućnost za posetu brojnim istorijskim znamenitostima, počev od Aja Sofije, preko  Plave džamije, do Topkapi palate koja je više od 400 godina bila mesto gde je živeo sultan. Naravno, ne bi trebalo propustiti ni fantastično krstarenje Bosforom. Sa gotovo 10 miliona stanovnika Istanbul je jedan od sedam najvećih gradova na svetu.

U ponudama naših truističkih agencija aranžman za prvomajske praznike košta od 160 do 190 evra i obuhvata putovanje autobusom uz dva noćenja u Istanbulu. 

BONUS VIDEO:  

Komentari (0)