TURIZAM NA VISOKOM NIVOU

USLUGA NA VISOKOM NIVOU: Predstaljamo vam 14 hotela na najvišim nadmorskim visinama

Naša planeta obiluje mestima od kojih vam zastaje dah. U ovim hotelima to može i da vam se desi, ali sasvim bukvalno.

18.11.2021 18:02

USLUGA NA VISOKOM NIVOU: Predstaljamo vam 14 hotela na najvišim nadmorskim visinama
pexels.com

Kada kažemo da je neki hotel visoke kategorije, obično mislimo na kvalitet usluga ili na cenu koju nam posle ispostave na računu. Međutim, Srećna vam predstavlja ugostiteljske objekte kod kojih je ta kategorija zaista na visini, i to nadmorskoj.

Krećemo od najnižeg najvišeg hotela i penjemo se ka vrhu. Pa da krenemo:

14. Machu Picchu Sanctuary Lodge 

Ovaj hotel se nalazi u Peruu, u gradu Maču Pikču i izgrađen je na impresivnoj visini od 2350 metara nadmorske visine.

13. Far View Lodge 

Ovaj hotel se nalazi u nacionalnom parku Mesa Verde u Koloradu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Nalazi se na visini od 2438 metara i iz njega se pruža pogled na 4 američke savezne države – Kolorado, Jutu, Arizonu i Novi Meksiko.

12. Explora en Atacama, Hotel de Larache

Hotel se nalazi u srcu najviše pustinje na svetu, u gradu San Pedro de Atakama, u Čileu, uzdiže se na visini od 2442 metra nadmorske visine.

11.  Adler Lounge 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adler Lounge (@adlerlounge)

Smešten je u Austriji, u gradu Kals am Grossglockner na visini od 2620 metara. Hotel je sav u staklu od poda do plafona a ovaj predeo sasvim zasluženo nazivaju “kraljem Istočnih Alpa”.

10. The Peaks Resort 

Odmaralište se nalazi u gradu Teljurajd u saveznoj državi Kolorado na obroncima Stenovitih planina. Hotel je izgrađen na nadmorskoj visini od 2895 metara.

9. Berghotel Diavolezza

Ovaj zanimljiv hotel je smešten u selu Pontrezina u Švajcarskoj, u blizini Sent Morica. Nalazi se na visini od 2977 metara.

8.  Amankora Gangtey 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amankora (@amankorabhutan)

Hotel se nalazi na visini od 3000 metara, u gradu Gangti u Butanu. Ova zemlja je ustavna monarhija i poslednja himalaska budistička kraljevina kao i jedina zemlja na svetu koja meri bruto nacionalnu sreću.

7. 3100 Kulmhotel Gornergrat 

Smešten u Cermatu u Švajcarskoj na 3100 metara nadmorske visine, ovaj hotel zbog svoje pozicije nekada posluži i kao opservatorija, piše portal thrillist.com.

6. The Lodge at Breckenridge 

Hotel se nalazi u gradiću Brekenridž u Koloradu, koji je prepun skijaških odmarališta poznatim po dobrim stazama i ludim žurkama. Izgrađen je na 3108 metara nadmorske visine.

5. Berghotels Grawand 

Ovaj izolovani hotel je smešten u Šnalstalu u Italiji i nalazi se na 3211 metara nadmorske visine. Zimi se do njega može doći jedino gondolom a kada je vreme lepo pogled se pruža čak do jezera Garda.

4. Hacienda El Porvenir 

Ovaj ranč se nalazi u oblasti Kotopaksi u Ekvadoru. Ovo je imanje na kome se i dan-danas čuva stoka a sa nadmorske visine od 3599 metara pruža se savršen pogled na dva vulkana – Kotopaksi i Ruminahui.

3. Hotel Everest View 

Hotel je smešten u gradiću Namče Bazar u Nepalu. Nalazi se na impresivnoj visini od 3962 metara.

2. Yeti Mountain Home Kongde 

Ovaj hotel se nalazi u Katmanduu u Nepalu, na Himalajima. Izgrađen je na visni od 4250 metara, što vam i daje mogućnost da iz hotela posmatrate dva najviše planine na svetu, Mont Everest i K2. Ako ste spremni da potrošite 6 dana da do njega dođete.

I na samom vrhu....

1. Hotel Tayka del Desierto

Najviši hotel je smešten u oblast Oho de Perdiz, u sred pustinje Siloli u Boliviji. Ako uspete da stignete do ovog mesta, koje se nalazi na 4599 metara nadmorske visine, iznenadiće vas okruženje, jer ćete od količine crvenog peska pomisliti da ste se popeli na Mars.

Da li biste se vi usudili da posetite neki od ovih hotela i koji? Recite nam u komentarima.

Komentari (0)