Oko sveta

BAJKOVITA MESTA ZAISTA POSTOJE - I TO U TURSKOJ: "Sakriveni grad" je magičan, a priroda netaknuta! (VIDEO)

Saklikent je mesto u Turskoj gde ćete zaboraviti na sve probleme.

06.06.2024 17:15

BAJKOVITA MESTA ZAISTA POSTOJE - I TO U TURSKOJ: "Sakriveni grad" je magičan, a priroda netaknuta! (VIDEO)
Profimedia

Sa toplijim vremenom krenula su i putovanja a mnogi su još uvek u nedoumici gde bi mogli da provedu neki kratak odmor ili kakvo bi mesto mogli da posete, barem na nekoliko dana. Mi vam kažemo - bajke zaista postoje i to potvrđuje jedan restoran u okviru jedne od upečatljivih destinacija u Turskoj koja će vas ostaviti bez reči. U samoj provaliji.

Saklikent nacionalni park je zapravo kanjon koji je dubok 300 metara i nalazi se u severozapadnom delu Turske u provinciji Mugla, a u njegovom podnožju nalazi se prava idila i raj za posetioce. Iako se mnogima čini strašno na sam pogled, ovo je pravi odmor za oči, barem ako boravite u obližnjem restoranu u ovom parku čiji naziv na turskom "Saklikent" znači "sakriveni grad".

Poseban utisak na posetioce ostavljaju patke koje tuda plivaju i koje okružuju bašte istoimenog restorana sa ukrasnim i živopisnim stolicama i stolovima u raznim bojama.

Osim vrlo neformalnih stolica i kreveta koji su u sklopu restorana tu su i ljuljaške za sve one koji vole poseban hedonizam. Restoran i park okružuje prelepa divlja priroda, a snimak je dospeo na društvene mreže i oduševio je ljude koji su rekli da je ovo mesto poput nekog sna.

- Prelepo mesto.

- Kakav san..

- Mir i relaksacija.

- Bože, da li je ovo raj? Voleo bih da posetim ovo mesto.

- Kakvo čarobno mesto - bili su neki od komentara.

Zapanjujući pogled i prelepa topla atmosfera ovog mesta nikoga nije ostavila ravnodušnim, a ljudi su iz celog sveta ostavljali komentare, poručujući da će ovo magično mesto posetiti prvom prilikom.

Neki od korisnika mreže su objasnili da je lokacija 25 minuta vožnje od obližnjeg sela, a 15 minuta od auto-puta "Saklakent Ekrem". Kako su neki objasnili, tu lokaciju gde se sada nalazi poznati restoran,  otkrio je neki pastir koji je i pokrenuo ovaj unosan ugostiteljski posao, što je postalo atrakcija za sve.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)