Oko sveta

OVAKO PLAVO I PROZIRNO JEZERO NIKADA NISTE VIDELI: Skriveni dragulj Indonezije lepotom ostavlja bez daha (FOTO+VIDEO)

Da i ste nekada krstarili jezerom čije dno vidite golim okom?

16.03.2024 13:25

OVAKO PLAVO I PROZIRNO JEZERO NIKADA NISTE VIDELI: Skriveni dragulj Indonezije lepotom ostavlja bez daha (FOTO+VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/vacations/

Prirorodne lepote koje krase naše planetu nisu sasvim neistražene. Koliko god mislili da poznajemo najlepše kutke Zemlje, neki njeni delovi i dalje su nedovoljno poznati. Zahvaljujući društvenim mrežama, danas je moguće doći do najnedostupnijih mesta za koja nismo mogli ni da sanjamo da postoje, a koja svojom lepotom oduzimaju dah.

Svaki deo naše planete po nečemu je specifičan i primamljiv za turiste, međutim, daleka ostrva unutar okeana i dalje privlače najveću pažnju zbog svoje egzotičnosti.

Shutterstock

Egzotične destinacije svake godine mame milione turista iz čitavog sveta da dođu u posetu

Iako je za posetu takvim mestima često potrebno godinama štedeti, činjenica je da mnoge destinacije vrede svake pare. Ukoliko ste ljubitelj egzotičnih putovanja i želite da istražite zemlje poput Indonezije koja je poznata po ostrvima, pirinču, dugoj tradiciji i rajskim uvalama, pripremite se za let.

Osim atraktivnih plaža, predivnih mesta koja su nezaobilazna tokom putovanja i obilaska ove zemlje, od skoro je mnogima postala poznata još jedna destinacija za koju je malo ko znao. Ljubitelji jezera i ušuškanih zaliva nikako ne smeju da propuste jedno od najkristalnijih i najčistijih jezera u ovoj zemlji poznato kao Paisupok koje se nalazi na Bangai ostrvima.

 

 

Ušuškano prelepo tirkizno jezero koje se skriva u šumama Indonezije ostavlja turiste bez daha. Voda je toliko čista da kroz nju možete videti dno jezera i sve ono što se u njegovim dubinama nalazi.

Do jezera se stiže trajektom ili, ukoliko ste spremni da platite malo više i stignete brže - gliserom. Jezero se lako pronalazi, a najbolje je unajmiti lokalnog vodiča koji će vas najbrže dovesti do ove destinacije. Prema nekim recenzijama na turističkim sajtovima, jezero je jednako lepo uživo kao i na fotografijama koje kruže Internetom. Ali, njegova boja i jasnoća posebno dolaze do izražaja kada ga obasja sunce.

 

@backpackertampan Underwater world of Paisupok, Central Sulawesi 🇮🇩 Trip with @HVTRIP #luwuk #banggai #luwukbanggai #sulawesi #sulteng #adventure #paradise ♬ The Feels - Labrinth

 

Na jezeru se može iznajmiti čamac ili kanu za veslanje i radi istraživanja, a pored toga se može plivati i roniti. Iako je voda ujutro hladna, oko podneva je savršena za kupanje i to je odličan način da se pobegne od vrućine, prenosi theworldtravelguy.com.

Jezeru autentičnost daju pali trupci i stabla, kao i velike stene koje se nalaze unutar njega i koje se jasno vide zbog prozirne vode. U nekim delovima ovo jezero dostiže dubinu 10 metara.

Džungla koja okružuje ovaj indonežanski dragulj dodatno doprinosi lepoti ambijenta, a u blizini jezera turisti mogu da pronađu prodavnicu, svlačionicu i toalet. Takođe, u blizini jezera je i selo u kom turisti mogu da pronađu ono što im je potrebno prilikom boravka u ovom delu Indonezije. Najbolje vreme za posetu jezeru kojeg su mnogi prozvali najplavljim jezerom na svetu je od podneva do kasnog popodneva, kad do izražaja dolazi njegova prava lepota.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)