Oko sveta

ZBOG PUTOVANJA OKO SVETA PRODALI SU SVE ŠTO SU IMALI: Pred polazak se desio neočekivani obrt, svi su zatečeni ovakvim raspletom

Željni nesvakidašnje životne avanture, prodali su "krov nad glavom", i ne sluteći da ih prava avantura tek čeka.

30.12.2023 20:00

ZBOG PUTOVANJA OKO SVETA PRODALI SU SVE ŠTO SU IMALI: Pred polazak se desio neočekivani obrt, svi su zatečeni ovakvim raspletom
Printscreen/https://www.facebook.com/kara.dearmon?__tn__=-UC*F

Većina ljudi je makar jednom u životu poželela da spakuje kofere i krene na put oko sveta. Krstarenja, koja su posebno popularna poslednjih godina, uvek zvuče primamljivo, pogotovo kad ste po prirodi avanturista i želite da upoznate svet iz druge perspektive.

To su poželeli i Kara i Džo Jusef iz Ohaja kad su videli oglas za obilazak sveta koji bi potrajao 1.095 dana.

Odlučili su da napuste svoje domove i potroše skoro svu svoju ušteđevinu na trogodišnje krstarenje. Na put je trebalo da krenu prvog dana novembra i da narednih više od 1.000 dana provedu u različitim državama. Prema planu putovanja, trebalo je da stignu do čak 382 luke širom sveta, prenosi Dejli mejl.

Ali, njihova neizmerna radost zbog boravka na kruzeru pretvorila se u razočaranje kada je putovanje otkazano u poslednjem trenutku. Poput ostalih putnika, Kara i Džo su ostali i bez novca, ali i bez krova nad glavom, i sada čekaju da im bude vraćeno njihovih 80.000 dolara, koliko su dali kao depozit za ovu nesvakidašnju životnu avanturu.

pexels.com

Putovanje kruzerom oko sveta mnogima je životni san

 

Umesto upoznavanja velikog broja zemalja Kara i Džo su već mesec dana u hotelu u Turskoj, gde čekaju ili da krenu na toliko željeno krstarenje ili da dobiju svoj novac natrag.

Ideja o krstarenju koje bi trajalo tri godine plasirana je u martu ove godine i interesovanje potencijalnih putnika je bilo ogromno. Međutim, u jednom trenutku su se javili problemi zbog količine goriva potrebne za putovanje do određenih destinacija, a kompanija je imala i problem sa obradom transakcija, kreditnim karticama i nedostatkom posebnog računa za osiguranje depozita.

Lančano, većina turista koja je poželela da tri godine provede upoznajući svet našla se u nebranom grožđu. Dok čekaju da dobiju odgovor kad će dobiti povrat novca ili ono što su više želeli – da krenu na putovanje oko sveta, Kara i Džo upoznaju lepote Instanbula u kom sigurno ne bi ostali mesec dana da krstarenje naprasno nije otkazano. Boravak u hotelu u Instanbulu, odakle je trebalo da krenu na put oko sveta je o trošku kompanije koja je reklamirala putovanje iz snova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)