Oko sveta

DA LI JE MOGUĆE DA SE SRBI OTIMAJU ZA EGZOTIČNA PUTOVANJA: Planuli aranžmani za Bali za predstojeće praznike, traži se avio karta više! (FOTO)

Nazivaju ga "Poslednji raj na zemlji" i "Ostrvo bogova", a to nije bez razloga.

17.03.2024 16:10

DA LI JE MOGUĆE DA SE SRBI OTIMAJU ZA EGZOTIČNA PUTOVANJA: Planuli aranžmani za Bali za predstojeće praznike, traži se avio karta više! (FOTO)
Shutterstock

Bali je jedno od 17.508 ostrva Indonezije, a nalazi se u predelu ekvatora i raspolaže stotinama kilometara peščanih plaža i velikim talasima koji privlače posetioce širom sveta. U unutrašnjosti ostrva, turisti mogu da uživaju u prelepoj prirodi - pirinčanim poljima, rečnim brzacima, vulkanskim kraterima visokim više od 3000 metara, pećinama i tropskim šumama.

Ostrvo Bali, poznato je i kao "Jutro sveta", "Poslednji raj na zemlji" i "Ostrvo bogova", a privlači veliki broj turista iz različitih delova sveta. Sa izobiljem pirinča, kokosovih palmi, kafe, kakaa i duvana, Bali je postao omiljena destinacija za hedoniste, surfere i ljubitelje egzotičnih destinacija.

 

 

Cena aranžmana

Bali se izdvaja od ostatka Indonezije po manjinskoj hinduističkoj populaciji, poznatim kao Balinezi. Možda je avionska karta od naše zemlje do Balija nasjkuplja, ali je sam boravak tamo prilično pristupačan. Tako se u sopstvenoj režiji može naći smeštaj za oko 50 evra po noćenju, ali pošto ćete papreno skupo platiti avionsku kartu lakše je da uplatite kompletan aranžman. Njega nude mnoge turističke agencije, a najniže cene su od 1.363 evra do 2.055 evra za sedam, 10 ili 14 dana. Prednost kuhunje na Baliju je što ona nije previše ljuta, za razliku od drugih azijskih kuhinja.

 

 

Specifičnosti Balija

Balinežanski narod je poznat po svojoj druželjubivosti i prijatnosti, a posebno se ističu po ceremonijama i proslavama. Hinduistička arhitektura je jasno izražena širom ostrva, a svaka kuća poseduje sopstveni hram ukrašen šarenim reljefnim elementima i skulpturama. Balinežani takođe žive za svoj tradicionalni ples, koji je centralni deo njihove kulture.

Bali je zaista jedinstveno mesto koje nudi pregršt različitih iskustava, od uživanja na prelepim plažama, do istraživanja vulkanskih kratera i tropskih šuma. Ostrvo bogova i raja na zemlji ne prestaje da očarava posetioce, pružajući im nezaboravna iskustva i uvid u jedinstvenu kulturu Balija, a mnogim našim turistima je omiljena destinacija uoči prvomajskih praznika. To bar govori podatak da je na najvećem broju turističkih agencija ostalo svega po nekoliko mesta ili je putovanje na ovo rajsko mesto uveliko popunjeno. 

Ukoliko se odlučite za ovo nezaboravno putovanje predlažemo vam da istražite neke od aktulenih atrakcija.

 

 

Top 10 aktivnosti na Baliju

 

  • Tanah Lot Hram - Izgrađen na steni koja se uzdiže iz mora, Tanah Lot pruža spektakularan pogled na zalazak sunca.
  • Hram Ulun - Još jedan impresivan hram vredan posete.
  • Pirinčana polja u oblasti Ubud - Ova prelepa polja nude izuzetan pogled i predstavljaju pravu oazu mira.
  • Ronjenje - Bali, kao ostrvo, nudi izuzetne mogućnosti za ronjenje, uključujući istraživanje brodskih olupina na dnu okeana.

 

 

  • Sekumpul vodopadi - Iako nisu lako dostupni, ovi vodopadi pružaju jedinstven doživljaj prirode.
  • Šuma majmuna u oblasti Ubud - Poseta ovoj šumi pruža priliku za susret sa razigranim majmunima, ali se preporučuje da ih ne hranite grickalicama.
  • Zoološki vrt - Poseta zoološkom vrtu noću nudi poseban doživljaj, sa večerom i susretima sa različitim životinjama.
  • Sveža kafa - Posetite plantaže kafe i probajte pravu svežu kafu, koja je jedinstvena za ovu regiju.
  • Zalazak sunca - Ne propustite priliku da uživate u mirnom zalasku sunca, koji je posebno spektakularan na ovom prelepom ostrvu.
  • Noćni život - Bali je poznat po živopisnoj noćnoj sceni, nudeći raznovrsne mogućnosti za provod i zabavu.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)