Oko sveta

"MALA PRINCEZA" PARČE RAJA NA OBODU METROPOLE: Ovo je jedna od najlepših plaža na svetu gde je zabava zagarantovana! (FOTO)

Letnje noći su posebne u ovom gradu.

09.03.2024 17:30

"MALA PRINCEZA" PARČE RAJA NA OBODU METROPOLE: Ovo je jedna od najlepših plaža na svetu gde je zabava zagarantovana! (FOTO)
Shutterstock

Ako ste nekada bili očarani lepotom Brazilki treba da znate da predivan ten duguju suncu kojem su izloženi tokom cele godine. Većina Brazilki opušteno šeta u kupaćem kostimu čak i gradskim ulicama, a svaki slobodan trenutak koriste da odu na plažu. Jedna od najčuvenijih i po mnogima najlepša plaža je Kopakabana koja je jedno od glavnih obeležja Rio de Ženira, metropole koja broji gotovo 7 miliona stanovnika.

pexels.com

Ova plaža je jedna od najlepših na svetu

 

"Mala princeza" kako je zove lokalno stanovništvo proteže se na 4 kilometara i nije samo najpoznatija plaža u Brazilu već i na svetu. Gotovo uvek je puna posetilaca, mamac za turiste i mesto okupljanja lokalnog stanovništva zbog tirkizne boje mora, modernih barova i restorana koji se tu nalaze. Za turiste i lokalno stanovništvo na ovoj plaži je zagarantovana zabava jer se svakodnevno organizuju svirke, odbojka na plaži i brojni sportovi na vodi. Na živahnoj promenadi zabave nikada ne nedostaje, zbog toga turisti kada posete ovaj grad ne zaobilaze ovu najveću plažu. 

U 19. veku ova plaža je bila malo ribarsko selo da bi se kasnije izgradnjom tunela Velho ova oblast povezala sa Botafolgom i centralnim delom grada. Prvi hotel je na ovoj obali izgrađen 1923. godine i zvao se Copacabana Palace. 

 

 

Sa ove plaže se pruža pogled na planinu "Glava šećera" i impozantnu statuu Hrista Spasitelja. Predivna plaža posebno za mlade pruža razne sadržaje tako da se na ovom mestu mogu videti tokom leta kako se zabavljaju do ranih jutarnjih sati do duboko u noć pored vode.

Nije neuobičajeno na plaži videti prava umetnička dela i skulpture napravljene od peska, koje nisu pravila deca već odrasli. Ipak, ono što će sve najviše privući, naročito ljubitelje noćnog provoda je divna promenada prepuna ljudi, pogled na plažu i more, ali i posebna energija ljudi koji uživaju na Kopakabani. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)