Ostali ljubimci

Naručio je SALATU, a dobio KUĆNOG LJUBIMCA: Priča koja je raznežila i nasmejala MILIONE!

Kako biste vi reagovali kada biste ugledali par očiju koji vas posmatra iz pravo iz činije u kojoj je zapakovan vaš ručak?

19.06.2022 17:00

Naručio je SALATU, a dobio KUĆNOG LJUBIMCA: Priča koja je raznežila i nasmejala MILIONE!
Instagram/printscreen-thedodo/simoncurtis

Sajmon Kertis je te večeri naručuo porciju salate za večeru. Napolju je bilo hladno, bilo je to pred kraj decembra 2021. godine. Odjednom, nakon što je otvorio providnu plastičnu činiju i spremio se da navali na svoj obrok, momak je u sred zelene salata ugledao malo zeleno biće koje ne mrda i koje gleda pravo u njega. Ovo je početak njihove priče, a portal Srećna Republika vam otkriva šta se dešavalo dalje.

Naime, Amerikanac Sajmon je u svojoj večeri našao žabicu. Budući da su temperature bile niske, žabi je bilo jako hladno, te se skoro uopšte nije pomerala. Toni nije znao šta da radi, znao je da ne može da uplašenu životinju izbaci napolje, jer bi se smrzla, budući da žabe baš i ne podnose hladnoću.

Bilo je gluvo doba noći i Sajmon je odlučio da žabicu ostavi u kutiji, kako bi sutradan video šta sa njom da radi. Od listova salate mu je napravio improvizovani terarijum, ne bi li mučenom stvorenju bilo iole prijatnije.

Ispostavilo se da je maleni žabac prava pobegulja, jer je tokom noći par puta izlazio iz kutije i zavlačio se u razne delove stana. Na kraju ga je Sajmon našao u tuš kabini, od silnog šunjanja mališa je bio prekriven prašinom i skroz je dehidrirao.

Već sledećeg dana Sajmon je otišao u prodavnicu za kućne ljubimce i svom malom nezvanom gostu je kupio privremeni terarijum, jer nije znao da li će mu biti dozvoljeno da zadrži ovog zelenog nestaška. U njemu je mališi bilo prijatnije, a osujećeni su i njegovi dalji pokušaji bekstva.

Sajmon je odmah kontaktirao brojne stručnjake, biologe i veterinare, i svi su ga posavetovali da žapca zadrži kao kućnog ljubimca. On mu je tada nadenuo ime Toni i kupio mu veći i udobniji terarijum, pravo malo carstvo koje bi poželela svaka žabica.

Od kada se uselio u svoj stalni dom, Toni nije više pokušavao da pobegne, a Sajmon ga redovno hrani, vodi računa o njemu i u terarijum mu stavlja mnogo lišća iza kojeg mališa očigledno voli da se krije. Uostalom, tako je ova žaba i došla u Sajmonov život i uskočila pravo u njegovo srce!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)