Ostali ljubimci

SNIMAK OVE NEOBIČNE ŽIVOTINJE IZAZVAO JE SALVE REAKCIJA: Ovako nešto nikada niste videli (VIDEO)

Na TikToku sakupio 2,1 milion sviđanja i to sa razlogom.

27.01.2024 20:30

SNIMAK OVE NEOBIČNE ŽIVOTINJE IZAZVAO JE SALVE REAKCIJA: Ovako nešto nikada niste videli (VIDEO)
Printscreen/TikTok/inoki_7

Ljubimci ispunjavaju naše živote i zagarntovano su društvo mnogima kojima ono nedostaje i koji se često osećaju usamljeni. Većina se odlučuje za klasične ljubimce poput mačaka, pasa ili papagaja, međutim, opšti je trend, barem za one koji su tako u mogućnosti da drže i neke egzotične ljubimce. Ipak, oni koji nisu u stanju da sebi priušte takvu životinju, rado se sa njom druže u zoo vrtu ili na nekim egzotičnim putovanjima.

shutterstock.com

Jedan od mnogima omiljenih ljubimaca je mačka

Jedna tiktokerka je pokazala internet zajednici kako se sjajno zabavila sa jednom od najslađih i najljupkijih životinja koje postoje, a to je loris. Simpatičnu životinjicu deca imaju priliku da vide kao igračku, međutim, za odrasle ona nije tako pristupačna jer živi u egzotičnim krajevima poput Tajlanda ili Filipina.

Žena se u viralnom snimku druži sa njim i drži ga u rukama dok mu neka osoba preko puta nudi novac. Pošto mu žena pokazuje novčanice i sugeriše da ih uzme, ljupka životinjica napokon to i učini što je naišlo na smeh i oduševljenje korisnika TikToka. Ipak, bilo je i onih koji su sažaljevali životinju rekavši da je treba pustiti na slobodu. Snimak je zabeležen na nekim od tajlandskih plaža, a mnogi kažu koji su posetili ovu zemlju da je uobičajeno za te krajeve družiti se sa lorisima.

- Najslađi i najljubazniji loris.

- Zar on nije noćna životinja?

- Izgleda tako uplašeno.

- Jadan mali dečak.

- Izgleda tužno.

- Pustite ga na slobodu molim vas- bili su neki od komentara.

Iako je preslatka životinja rastopila srca mnogih, većina je rekla kako treba ostaviti na miru ovakve životinje pogotovo ako su zaštićene zakonom i ako su vrlo retke. Uprkos tome što mnogi razumeju želju turista i svih koji dođu u susret sa njima, da se fotografišu i da ih pomaze, mnogi su se složili da takvo "iskorišćavanje" ovih ljupkih stvorenja nije u redu.

Lorisi ili Lenji loriji kako su uglavnom poznati naseljavaju Južnu i Jugoistočnu Aziju i vode samotnjački život. Izuzetno su lenji u svom kretanju i noćne su životinje a tokom dana uglavnom spavaju. Ipak kada su u opasnosti sposobni su za brze pokrete kako bi se zaštitili.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)