Mace

KRENULA JE DA UKLJUČI VEŠ MAŠINU, A ONDA SLUČAJNO POGLEDALA UNUTRA: Pretrnula je od šoka kada je shvatila šta se tamo nalazi! (VIDEO)

Evo iz kog razloga je obavezno da pogledate u vaš aparat za pranje veša pre njegovog uključivanja.

28.10.2024 09:40

KRENULA JE DA UKLJUČI VEŠ MAŠINU, A ONDA SLUČAJNO POGLEDALA UNUTRA: Pretrnula je od šoka kada je shvatila šta se tamo nalazi! (VIDEO)
Shutterstock

Mačke su poznate po radoznalosti i sklonosti da se zavuku na najneobičnija mesta - od kutija i fioka do zabravljenih prostorija. Za mnoge vlasnike to može biti simpatična pojava sve dok ne postane potencijalno opasno. Jedan od najozbiljnijih problema može nastati kada se mačka uvuče u uređaje poput mašine za pranje veša ili sušilice, a vlasnik to ne primeti na vreme. Ovi uređaji nude toplo, zatvoreno mesto koje mačkama deluje kao savršeno mesto za odmor, ali to može dovesti do ozbiljnih nezgoda, pa čak i tragedija.

Upravo takva situacija desila se nedavno vlasnici crno-belog mačka po imenu Baz. Priča je postala veoma gledana na društvenim mrežama, podsećajući ljubitelje mačaka širom sveta koliko je važno da budu oprezni prilikom korišćenja kućnih aparata. Naime, vlasnica Baza inače ima naviku da prljav veš ubaci u mašinu i odmah uključi aparat bez prethodne provere. Međutim, ovog puta, nešto ju je nateralo da baci pogled u bubanj pre nego što je pritisla dugme za start.

Na njeno zaprepašćenje, unutra je ugledala svog ljubimca kako se udobno smestio u gomili veša i spokojno spavao.

- Samo sam na trenutak izašla iz vešernice da donesem još veša, a kada sam se vratila, on se već udobno smestio unutra! Nemam pojma šta me je nateralo da pogledam u bubanj, jer to inače ne radim, ali sam baš srećna što sam to uradila. Izgleda da je gospodin Baz imao svoje anđele koji su ga čuvali - dodala je ona u opisu snimka.

Priča je pokrenula lavinu reakcija u komentarima, gde su ljudi delili svoja iskustva i strahove. Mnogi su se složili da je ovo "nova otključana fobija", dok su neki priznali da su i sami doživeli slične neprijatnosti.

- Moja najgora noćna mora.

- Uvek zatvorim vrata i onda prebrojim sve mačke. Jednom to nisam uradila i pokrenula sam sušilicu sa mačetom unutra. Primetila sam posle 5 sekundi i odmah otvorila, mače je bilo u redu, ali ta greška će me progoniti zauvek.

- Dešava se. Kada sam radila u veterinarskoj klinici, dogodilo se klijentu. Njenu priču neću u životu zaboraviti, bila je jeziva. Nakon toga, svaku novu mačku stavljam u sušilicu (sa otvorenim vratima) i uključim. Zvuči surovo, ali one odmah iskoče i više nikad ne ulaze unutra. Definitivno nova otključana fobija.

- Ovaj video može pomoći da neko drugi ne napravi istu grešku.

- Ovo je pravilo u našoj kući: ne sme se zatvoriti vrata niti pokrenuti mašina dok se ne uverimo da su obe naše mačke na sigurnom, čak iako smo ih "upravo videli" - glasili su samo neki od komentara na ovaj video. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)