Mace

SNIMALI SU MAČKU, A ONDA JE U KADAR UPALA JOŠ JEDNA ŽIVOTINJA: Ovaj video će vam ulepšati dan i nasmejati vas do suza!

Svrake važe za veoma inteligentne životinje, a ovakvo ponašanje može biti rezultat radoznalosti, igre ili čak namere da zbune druge.

23.10.2024 09:48

SNIMALI SU MAČKU, A ONDA JE U KADAR UPALA JOŠ JEDNA ŽIVOTINJA: Ovaj video će vam ulepšati dan i nasmejati vas do suza!
instagram-everydaysreels

Iako nije sasvim neuobičajeno da ptice i mačke "komuniciraju", scena u kojoj svraka u stopu prati mačku je prilično retka i nesvakidašnja. Svrake su znatiželjne i društvene ptice, a ovakvo ponašanje može biti rezultat radoznalosti, igre ili čak namere da zbune ili testiraju potencijalne predatore. One ponekad prate mačke kako bi videle da li će pronaći hranu koju bi i one mogle da iskoriste, što objašnjava njihovu sklonost ka neobičnim interakcijama.

Poznate po visokoj inteligenciji, svrake pokazuju izuzetne veštine rešavanja problema, često koristeći alate za pristup hrani. One su jedne od retkih životinja koje su prošle test ogledala, što ukazuje na njihovu sposobnost samosvesti. Pored toga, poznate su po imitirajućim sposobnostima, oponašajući različite zvukove, uključujući i ljudski govor. Njihova društvena inteligencija im omogućava da razumeju ponašanje drugih ptica i ponekad pribegnu varanju kako bi zaštitile svoje resurse.

Jedan takav prizor zabeležen je u dvorištu, gde je svraka uporno pratila mačku koju je jedna osoba snimala. Svaki put kada bi mačka zastala i okrenula se, svraka bi se pravila da je tu slučajno, kao da je zanima nešto sasvim drugo. Scena je izgledala kao iz crtanog filma, a ptica je svojim svesnim pretvaranjem i brzim reakcijama nasmejala mnoge. 

- Svraka je pratila mačka, a pravila se da ga ne prati - piše u opisu videa.

Na društvenim mrežama scena svrake i mačke izazvala je brojne reakcije.

- Zamislite čoveka koji prati svraku, dok ona prati mačku, ali drži distancu da bi se pravila da nije tu.

- Čini se kao da svraka zna šta znači "ponašaj se sasvim kul" i to mi je neverovatno.

- Da ovo nije bilo snimljeno, niko ne bi verovao da se desilo.

- Mačka je sigurno znala da je prate i dozvolila joj je. Ovo je preslatko - bili su samo neki od komentara na mrežama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)