Mace

"PALA JE SA SEDMOG SPRATA, MISLIO SAM DA JE MRTVA": Očajni vlasnik odneo je svoju mačku kod veterinara i tamo zanemeo od onog što je čuo!

Prema verovanju, ove životinje imaju devet života, što znači da je Kuši ostalo još sedam jer joj je ovo bio drugi put da preživljava pad s velike visine.

10.10.2024 19:01

"PALA JE SA SEDMOG SPRATA, MISLIO SAM DA JE MRTVA": Očajni vlasnik odneo je svoju mačku kod veterinara i tamo zanemeo od onog što je čuo!
youtube/printscreen - SWNS

Dvogodišnja mačka po imenu Kuši po drugi put je uspela da izbegne smrt, iako je pala sa terase na sedmom spratu. Nakon drugog pada Kuši je zadobila prelom jedne prednje noge i uganuće druge, zbog čega je morala da nosi gips, ali nikakve teže povrede nije imala, piše Daily mail.

Da stvar bude neobičnija ovo je drugi put da je sivo-bela mačka pala s iste terase i uspela da preživi. Kako je ispričao njen vlasnik Feim Mehmed, koji radi u jednom marketu u Briselu, incident se dogodio kad je otišao u kratku kupovinu namirnica. U žurbi je verovatno zaboravio da dobro zatvori vrata terase, pa je mačka izašla. Kad se vratio kući u sekundi je shvatio da se nešto dogodilo, jer njegovog ljubimca nigde nije bilo. 

- Ovo nije prvi put da je pala sa terase na sedmom spratu. Toliko je visoko da sam mislio da je mrtva, ali kad sam sišao dole i našao je imala je povređenu šapu i slomljenu nogu. Odmah sam je zgrabio u naručje i odneo kod veterinara - ispričao je Mehmed.

Iako je mačka delovala dobro, on se plašio da ima unutrašnje krvarenje ili ko zna šta sve posle pada sa tolike visine.

- Očekivao sam da je Kuši teško povređena, da ima možda frakturu lobanje. Ali, posle pregleda kod veterinara bio sam u čudu. Veterinar je rekao da je Kuši slomila jednu nogu, drugu je uganula, ali da joj neće biti potrebna nikakva operacija jer kosti kod mačaka brzo i lako zarastaju. Da bi sve zaraslo kako treba stavio joj je gips na prednje šapice - dodao je on.

Radoznala i aktivna Kuši brzo se oporavljala.

- Posle 10 dana počela je da žvaće gips pokušavajući da ga skine sa šapa, pa smo morali ponovo kod veterinara kako bi ga zamenio. Posle tačno tri nedelje veterinar joj je skinuo gips i Kuši je počela normalno da hoda i skakuće, kao da se ništa nije dogodilo. Bio sam zapanjen, ali i srećan - kazao je Mehmed.

Kako je po drugi put pala sa terase, Kuši je jedno vreme boravila kod njegove sestre koja živi na prvom spratu kako bi sprečili da ponovo padne.

Veruje se da mačke imaju devet života, što ova preslatka sivo-bela krznena nevaljalica od mačke i dokazuje. Ako je to tačno onda je njoj ostalo još sedam života. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)