Kuce

SA SVADBE U REKU: Pogledajte kako svat spasava psa iz nabujalog Lima (VIDEO)

Malo ko bi na svadbi zaprljao svoje odelo tokom veselja, međutim ima i onih koji napuste proslavu, odlože sako i zasuku rukave kako bi pružili pomoć onome kome je potrebna. Humanost jednog čoveka, ostavila je sve bez reči i naterala mnoge na razmišljanje da li je ovakvih poteza potrebno više?

16.05.2022 11:00

SA SVADBE U REKU:  Pogledajte kako svat spasava psa iz nabujalog Lima (VIDEO)
Printscreen/Facebook/Berane online

Herojski čin koji je vredan svakog divljenja dogodio se  za vreme jedne svadbe, kada je mlađi muškarac za sada, poznat samo kao Rale, spasio malenog psa iz nabujale reke Lim. Dramatična scena koja se odvijala nekoliko minuta pred očima autora snimka, koji je obišao društvene mreže, dogodila se ispred Beranskog hotela u Crnoj Gori.

Naime, čovek je bio gost na jednoj svadbi, a videvši malog psa u nevolji i kako se od straha pridržava za betonski nasip pored hotela, nije oklevao da mu pomogne.

Dok je pas stajao i drhtao od straha, muškarac je odložio svoj sako sa strane i nagnuo se na nasip kako bi dohvatio nesrećnog psa. Pošto je bilo isuviše visoko, uprkos tome što je pokušavao da dopre do njega nije mogao da ga dohvati. Naginjao se više puta, ali bezuspešno.

 

 

Čovek koji je snimao čitavu ovu scenu ga je upozoravao da pazi na sebe, jer je i on bio u opasnosti ležeći tako na nasipu koji ne izgleda baš bezbedno i pokušavajući da dopre do uplašene životinje. I dalje nije uspevao da je spasi. Tek nakon izvesnog vremena, pridružio mu  se čovek koji ga je čvrsto pridržavao za noge, dok se Rale naginjao više kako bi izvukao psa iz nabujale reke koja je mogla da ga odnese. Zajedno su uspeli u tome.

Korisnici mreža i meštani ovog grada pozdravili su herojski čin ovog čoveka, koji nije razmišljao ni sekudnu da li da pomogne malo psiću. Oni su komentarisali da je podvig vredan divljenja i da humanost nije ništa novo za njihove meštane. Mnogi su bili iznenađeni prizorom i koliko je reka Lim nabujala, tvrdeći da je Lim u ovom delu izuzetno jak i brz, ali i da se ne sećaju zadnjih godina da je bio kao sada.

Printscreen/Facebook/Berane online

Komentari meštana koji su pozdravili podvig ovog čoveka

 

Otapanje sa planina svake godine prouzrokuje da ova reka nabuja i  ona je pretila više puta da odnese gradski most u Beranama. I ranije su dolazile apokaliptične scene Lima, a jedna od upečatljivijih bila je pre deceniju i više kada je čuveni gradski most ispod koga protiče ova reka bio značajno oštećen od vodene bujice.

 

 

 

 

Komentari (0)