Kuce

MESECIMA SU TRAGALI ZA IZGUBLJENIM PSOM: Kada su već počeli da gube nadu stigao je jedan poziv koji ih je rasplakao (FOTO+VIDEO)

Nakon nekoliko meseci dobili su informaciju da se njihov ljubimac pojavio. Na žalost, ispostavilo se da to ipak nije njihova Lusi.

03.10.2023 21:43

MESECIMA SU TRAGALI ZA IZGUBLJENIM PSOM: Kada su već počeli da gube nadu stigao je jedan poziv koji ih je rasplakao (FOTO+VIDEO)
shutterstock.com

Porodica Kalto iz Njujorka otišla je u aprilu zajedno sa svojim psom po imenu Lusi na kampovanje u Šarlot u Severnoj Karolini. Međutim, umesto opuštenog odmora sve se pretvorilo u noćnu moru. Naime, jedne večeri u kampu je bio vatromet koji je toliko uplašio njihovog pasa da je Lusi pokidala povodac i pobegla glavom bez obzira. U pitanju je zlatni retriver miljenik njihove porodice iako imaju još jednog psa iste rase i mačka kao kućnog ljubimca, piše Dodo.

Spasilačka misija

Dana i Glen Kalto zajedno sa svojom decom pokušavali su na sve načine da pronađu Lusi, ali uzalud.

- Ona je jedinstvena i potrebna je nama koliko i mi njoj – rekao je očajan Glen u razgovoru sa stanovnicima Šarlota koji su im pomagali da pronađu nestalog ljubimca.

Međutim, od Lusi nije bilo ni traga ni glasa pa je porodica morala da se vrati u Njujork. U međuvremenu, zamolili su ljubitelje pasa iz Šarlota da paze da li će se Lusi negde pojaviti. Angažovali su i osoblje iz lokalnog azila da obrate pažnju i da ih odmah obaveste ukoliko naiđu na psa koji bi mogao da bude njihov.

Na društvenim mrežama napravljena je grupa za podršku i pronalaženje Lusi, pas kao da je u zemlju propao. Glen je čak ponudio i 3.000 dolara nagrade ko im pomogne da pronađu svog ljubimca ali uzalud.

- Pretostavljam da je neko našao i jednostavno zadržao za sebe. Pogrešili smo što je nismo čipovali ali ona je kod nas od rođenja ni na kraj pameti mi nije bilo da bismo mogli da je izgubimo. Moja supruga i deca su očajni bez Lusi – rekao je Glen.

Nakon nekoliko meseci dobili su informaciju da se pas pojavio i on je odmah seo u kola i otputovao u Šarlot. Na žalost kad je stigao ispostavilo se da to ipak nije njihova Lusi. Pronađeni pas je takođe bio zlatni retriver, ženka i neodoljivo je podsećao na njihovog ljubimca li ipak to nije bio njihov pas.

-  Lusi ima nekoliko tamnih fleka na jeziku. Molim vas, ako ste videli zlatnog retrivera sa dve crne tačke na jeziku, pozovite – napisala je Dana u postu na društvenim mrežama.

Pobegla tokom nevremena

Kako je vreme prolazilo porodica je sve više gubila nadu da će ikad više videti svog ljubimca. Apeli za pomoć nisu urodili plodom kao ni nekoliko detaljnih potraga za izgubljenim psom. A, onda se dogodilo čudo.

- Jednog popodneva zazvonio mi je telefon i neko se javio sa informacijom da je video Lusi. Iskreno, nisam se mnogo nadao jer smo mnogo puta do tad dobijali lažne dojave. Bilo je i onih koji su pokušavali samo da se domognu novca od obećane nagrade – ispričao je Glen.

Ipak, nešto mu nije dalo mira pa je seo u auto i sa suprugom otputovao u Šarlot.

- Čim smo izašli iz auta znao sam da je to Lusi. Ne mogu vam opisati njenu sreću i radost kad je shvatila da smo to mi. Supruga i ja jedva smo uspevali da zadržimo suze radosnice zato što smo je konačno pronašli. Nije bilo kraja našoj radosti, a tokom čitavog puta nazad kući Lusi nije želela ni za sekund da se odvoji od nas. Bila je mršava, prekrivena krpeljima ali živa – ispričao je Glen.

Prvo što su uradili kad su je odveli kod veterinara bilo je čipovanje. Pretpostavka je da je neko uhvatio psa, vezao ga ili držao zatvorenog mesecima ne vodeći mnogo računa o njenom zdravlju i ishrani.

Nekoliko dana pre nego što je pronađena oblast u Šarlotu je pogodilo jako nevreme pa se sumnja da je Lusi tad uspela da se oslobodi i pobegne od svog tamničara. Prema Glenovim rečima Lusi se vrlo brzo oporavila i zaboravila na neprijatnu epizodu i sad je ponovo lep i srećan pas koji uživa u svojoj porodici.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)