Kuce

PRONAŠLI SU UĆEBANU, ZAPUŠTENU ŽIVOTINJU i nisu imali predstavu šta se krije ispod gomile ulepljene dlake! A onda su je ošišali! (FOTO)

Veterinari su bili šokirani kada su otkrili o čemu se radi i koliko kilograma krzna su skinuli s nesrećne životinje.

28.05.2023 13:01

PRONAŠLI SU UĆEBANU, ZAPUŠTENU ŽIVOTINJU i nisu imali predstavu šta se krije ispod gomile ulepljene dlake! A onda su je ošišali! (FOTO)
Profimedia

Spasioci britanskog Udruženja za zaštitu životinja pronašli su zapuštenog psa po imenu Barni. Jadna životinja bila je u toliko lošem stanju da isprva nisu ni mogli da kažu da li je reč o psu ili nekoj drugoj životinji. Sa gomilom prljavog i blatnjavog krzna od kog nije mogla da vidi, ali ni da jede, niti da pije vodu, životinja je bila na ivici gladi. Vlasnici su zanemarili svog ljubimca i on punih pet godina nije izašao iz kaveza.

Nakon pronalaska odveden je u azil gde su ga najpre pregledali veterinari i utvrdili da je pas začuđujuće zdrav s obzirom na svoje stanje. Međutim, bio je iznemogao i na ivici gladi, ali i uplašen od ljudi, pa su veterinari morali da mu daju sedativ da bi ga ošišali.

Profimedia

Nakon šišanja i kupanja Barni je izgledao kao potpuno drugi pas

- Barni je bio toliko loše da mu je prljavo krzno prekrivalo oči, nije mogao ni da jede, ni da pije. Kad smo počeli da ga šišamo nismo mogli da verujemo koliko krzna ima. Na kraju smo uspeli da skinemo više od 5 kilograma viška krzna. Ispred nas se pojavio prelep pas rase bobtejl. Izgledao je kao potpuno drugačiji pas kad smo ga ošišali. Nakon šišanja usledilo je kupanje i ponovni detaljni pregled veterinara. Srećom, nije imao veće zdravstvene probleme osim zanemarivanja - rekla je Sju Volters iz udruženja za zaštitu životinja.

Kako je objasnila, pas je bio istraumiran i plašio se ljudi.

- Kad je Barni došao kod nas bio je mnogo uplašen, ali naš tim mu je dao dovoljno vremena da se privikne i ponovo počne da veruje ljudima. Sad uživa u dugim šetnjama i brzo se u potpunosti oporavio. On je prošao kroz teško vreme, ali je pun ljubavi prema ljudima, voli da se igra i zaista je lep pas – dodala je ona.

Ovo Udruženje ima pune ruke posla jer svakodnevno zbrinjavaju životinje pronađene na ulici, a posebno napuštene i zanemarene pse i mačke. Nakon što im ukažu pomoć, psi i mačke idu na udomljavanje, ali samo kod dobro proverenih vlasnika koji će zaista životinju prihvatiti kao svog kućnog ljubimca i sa puno pažnje, nežnosti i ljubavi brinuti o njemu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)