Sex

SAMOZADOVOLJAVANJE U VEZI: Da li masturbacija može da zameni ceo odnos?

Koliko je masturbacija zdrava, treba li nastavljati sa tim navikama i u vezi i da li ona može da zameni sam ljubavni čin, otkriva Nađa Bokodi.

11.09.2022 22:00

SAMOZADOVOLJAVANJE U VEZI: Da li masturbacija može da zameni ceo odnos?
shutterstock.com

Seks je osnov zdravog života. S druge strane, redovan seks i intima koja dolazi zajedno sa njim poboljšavaju svaku ljubavnu vezu, a mnogi bi se složili da prave ljubavi bez seksualnih odnosa zapravo i nema. Upravo o tome govori i australijska seksualna ekspertkinja Nađa Bokodi.

Ova dama došla je do saznanja na osnovu statistike da muškarci mastrurbiraju do 7 puta nedeljno, dok prosečan par ima odnose samo jednom u tom periodu. Ona smatra da je masturbacija izuzetno zdrava i da je treba što više upražnjavati, ali ona ne sme postati zamena za seks.

 

 

- Niko ne treba da glumi moralnu policiju i postavlja uslove ili granice svom partneru u vezi sa navikama masturbacije. Vaš partner je masturbirao i pre vas i sasvim je sigurno da će i pored vas to raditi. To je veoma zdravo, moj partner i ja i dalje u vezi masturbiramo, svako za sebe, budući da svako poznaje svoje telo najbolje -

S druge strane, Nađa smatra da masturbacija ne sme da dovede do odsustva seksa. Po njenom mišljenju, kao i po mišljenjun mnogih eksperata, masturbacija je dopuna, ali ne i zamena seksu. 

- Ako to radite samo da biste izbegli seksualni odnos sa partnerom, to je glupo i ostaviće posledice po vezu. Žena ne treba da pretpostavljaju da muškarcima nije potreban seks, pa da uopšte ne inicira to. Ženska ljenjost može povrediti muškarcima osećanja. Kada je moj dečko prestao da inicira seks, ispostavilo se da je to zato što sam ga poslednja 2 puta odbila i nije više želeo da bude odbijen i povređen -

 

 

- Imajte na umu da ni partner ponekad neće ulagati energiju u to da održi vaš seksualni život. Vi to morate zajednički rešiti. Jedini način na koji ćete otkriti zašto se vaš partner isključio iz noćnih igrarija jeste da ga otvoreno pitate. Rešenja su često veoma jednostavna - kaže Nađa.

Kao savet za, kako Bokodijeva navodi, “eksplozivni orgazam”, ona predlaže sledeće.

- Ponekad je dovoljno samo da postavite jastuk ispod zadnjice da vas to oboje dovede do eksplozivnijeg orgazma - zaključuje ona, a prenosi The Sun.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Molatik (@molatik)

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)