Sex

POVREDE TOKOM VOĐENJA LJUBAVI: Stručnjaci kažu da izbegavate ove poze za Dan zaljubljenih!

Pošto je Dan zaljubljenih stigao, možda će vam danas pasti na pamet ideja da malo zagrejete atmosferu u krevetu. Ali pre nego što se bacite na neke akrobatske poze, trebalo bi da budete svesni rizika u koji se upuštate.

14.02.2022 09:56

POVREDE TOKOM VOĐENJA LJUBAVI: Stručnjaci kažu da izbegavate ove poze za Dan zaljubljenih!
Pixabay.com

Ukoliko ste vaš partner i vi voljni da “šaputanje na jastuku” malo začinite na Dan zaljubljenih, budite oprezni. Naime, u trenutku strasti nam svakakve ideje padaju na pamet ali seks služi za uživanje a ušinuće u leđima ne potpada pod tu kategoriju.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi da budete oprezni kada su u pitanju bilo koje poze koje uključuju stajanje ili preterano istezanje leđa. Dok je nečije telo možda prirodno manje elastično, neko drugi pak savitljiviji i to je sasvim u redu. Ipak, ovakve ekstreme bi trebalo zaobilaziti zbog rizika od povređivanja. Portal Srećna Republika vam predstavlja poze koje bi trebalo izbegavati ukoliko ne želite da se povredite.

unsplash.com

Par u krevetu

Stojeća špaga

Za ovu pozu, vi i vaš partner morate da stojite okrenuti jedno prema drugom. Žena balansira na jednoj nozi, dok je druga podignuta i oslanja se na rame muškarca. Da biste izdržali u ovoj pozi neko vreme, trebaće vam neverovatni nivoi fleksibilnosti i snage. Stojeće poze jako retko uspevaju jer bi vaše karlice trebalo da budu na potpuno istoj visini. Zbog nedostatka stabilnosti i potpore, velika je verovatnoća da će se neko prevrnuti, pasti i povrediti. Stoga se ovakva egzibicija ne preporučuje ljudima koji nemaju prethodno akrobatsko ili gimnastičarsko iskustvo.

Sve poze koje uključuju stoj na rukama

Znamo da je to teško zamisliti, ali poze koje uključuju stoj na rukama bi mogle biti primamljive za neke. One su ipak veliki izazov i nisu baš poze u kojima bi trebalo ostajati duže vreme. Ne samo da može biti veoma teško stabilizovati svoje telo u ovom položaju, što samo po sebi može dovesti do povrede, već i okretanje naopačke može poremetiti vaš krvni pritisak što često dovodi do vrtoglavice, pa čak i nesvestice.

pexels.com

Par u bazenu

Sirena

Ukoliko partneru želite da pokažete svoj novi seksi trik, možda bi ipak trebalo da preskočite sirenu ako želite da izbegnete povrede, savetuje portal San. Žena je u ovoj pozi gore, ali za razliku od kaubojke, noge su joj podignute u V-položaju. Ovakav položaj zahteva odličnu kontrolu torzoa i karličnog dna. Lako je pasti u ovoj pozi, što može dovesti do povrede.

Bućkalica

Žena bi trebalo da legne na leđa, a zatim podigne noge gore i prebaci ih iza glave dok muškarac čuči i penetrira odozgo. Sjajno za postizanje orgazma, ali zar ne mislite da biste za taj užitak platili previsoku cenu? Muški polni organ se ne savija na taj način i takođe zahteva veliku snagu butnih mišića kod muškarca. Ova poza takođe zahteva neverovatnu količinu savitljivosti kod žena. Dugotrajno ostajanje u ovoj pozi će dovesti do opterećenja u vratu i leđima, što može izazvati povrede.

pexels.com

Devojka i momak u krevetu

Kolica

Ove poze bi trebalo da se klonite, osim ako nemate veliku snagu u gornjem delu tela. Muškarac podiže ženu za karlicu tako da su joj noge obmotane oko njegovih, dok on rukama pridržava njene butine a ona se šakama pridržava za pod. Od opterećenja, nečije ruke će pre ili kasnije zadrhtati, i tu se avantura završava.

Sedeća kolica su nešto bezbednija, budući da muškarac sedi, dok su butine partnerke i dalje obmotane oko njegovih nogu i njena gornja polovina tela suštinski visi preko kreveta, dok koristi ruke i šake za stabilizaciju i potporu. Ipak, ni ovo nije poza u kojoj se treba zadržavati previše, jer nije bezbedna za ženu kojoj se u ovom položaju sva krv sliva u glavu, što može izazvati vrtoglavicu. Osim toga, ova poza se više bazira na razmetanju fizičkom snagom i seksualnom sposobnošću a manje iskazuje stvarnu intimnost.

Helikopter

Ako ste razmišljali da probate helikopter, budite svesni da je to svakako jedna od rizičnijih seksualnih poza. Muškarac koristi svoj polni organ kako bi se okretao oko njega dok se nalazi preko svoje partnerke. Ova poza može dovesti do gubitka ravnoteže ili još gore može dovesti do preloma muškog polnog organa.

pexels.com

Devojka i momak zagrljeni

Vodopad

Kada pomislite na vodopad, možda će vam prve asocijacije biti mir, sreća i spokoj. Ali kada je u pitanju istoimena seksualna poza, umesto nirvane, doživećete samo bolove u leđima. Ova poza dovodi do preopterećenja leđa i držanja glave naopačke. Može da utiče na krvni pritisak, da oslabi kičmu i dovede do povreda. Ovu pozu možete učiniti bezbednijom korišćenjem jastuka, kreveta ili sofe kao oslonca.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)