SPOJ LEPOG I KORISNOG

POZE KOJE TOPE NAJVIŠE KILOGRAMA: Vodite ljubav i mršavite udvoje!

Otkrivamo vam koje poze u krevetu sagorevaju najviše kalorija i donosimo dobru vest za dame koje vole da budu “Obrnuta kaubojka”.

04.02.2022 20:20

POZE KOJE TOPE NAJVIŠE KILOGRAMA: Vodite ljubav i mršavite udvoje!
unsplash.com

Budimo iskreni, kada smo sa svojim partnerom ispod “jorgan planine”, sagorevanje kalorija nam nije baš u prvom planu. Ali ako će nam kvalitetno “druženje” sa našom boljom polovinom pomoći da nam se to drugo parče torte ne odrazi na kritičnim regijama, ko smo onda mi da se opiremo? Ako ste se ikada pitali koje to seksualne poze sagorevaju najviše kalorija, portal Srećna Republika vam donosi odgovor!

Ovo smo saznali na osnovu istraživanja u kojem je učestovalo 112 heteroseksualnih parova koji su pristali da nose brojač kalorija dok rade “radnju”, piše portal San. Neka brojke same govore za sebe. Fanfare, molim!

Ako ste dama koja voli da bude na vrhu, onda je to dobra vest za vas, jer su rezultati otkrili da žene troše najviše energije tokom “Lenjivca”. Da budemo precizni, sagorevaju 188 kalorija. Naziv poze se očigledno ne odnosi na dame, ali bi mogao da važi za gospodu, jer oni na ovaj način gube tek 50 kalorija. Ali ako želite da sagorite više od one čokoladice koju ste pojeli, možete prosto ubrzati svoje “kretanje” i izgubiti i do 224 kalorije.

Zašto ne biste pokušali da promenite nešto i postanete “Obrnuta kaubojka”? Možete izgubiti čak 137 kalorija dok vaš partner sagoreva samo 48. Ako smatrate da ste profesionalac u spavaćoj sobi, zašto onda ne biste eksperimentisali sa pozom “Klasična bućkalica” koja je svakako za one hrabrije i gipkije? Ako ste dovoljno hrabri da je isprobate, možete sagoreti otprilike 179 kalorija za pola sata, dok muškarci u ovoj pozi sagorevaju nešto više kalorija, 221 da budemo precizni.  

Poza “Klečeća kolica” nije samo zabavna, već i sagoreva mnogo kalorija. Žene u ovom položaju mogu da izgube oko 149 kalorija, dok će muškarci sagoreti oko 167. “Kontra krkače” su još jedna poza koja je idealna za one nešto hrabrije, i to je drugi po redu najzahtevniji položaj za muškarce. Momci mogu da sagore oko 198 kalorija pokušavajući da se zabave ali i pazeći da ne ispuste svoju partnerku “usred srede”. Ali dame, i vi ćete morati da se “pomučite”, što znači da ćete sagoreti oko 145 kalorija u ovom položaju.

“Klasično spunovanje” i “Orao” su poze koje u kojima žene sagorevaju najmanje kalorija, dok muškarci ulažu najmanje napora tokom “Kaubojke” i “Obrnute kaubojke”. Pouzdana “Misionarska” nije dospela u prvih 12 poza za žene, ali je zato na trinaestom mestu. Naime, dame će sagoreti oko 47 kalorija za pola sata “vežbanja”. Ako izuzmemo kalorije, otkrićemo vam da su poze koje žene najčešće dovode do orgazma “Pseća poza” a odmah posle nje “Lenjivac”.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)