Veze

JEDNU STVAR MUŠKARCI ŽELE VIŠE OD LJUBAVI i nije SEKS u pitanju: Kako mu je pružiti?

Potreba za poštovanjem je duboko usađena u biću muškarca

05.02.2022 10:00

JEDNU STVAR MUŠKARCI ŽELE VIŠE OD LJUBAVI i nije SEKS u pitanju: Kako mu je pružiti?
Pixabay

Svakom ljudskom biću je potrebna ljubav jer svi žele da budu voljeni i da osete nežnost bliske osobe. Uglavnom muškarci glume da im nije toliko stalo do ljubavi i da im ona nije potrebna. A više žude za njom nego žene.

Oni će pre reći da im je seks mnogo važniji, ali to je potpuno neiskren odgovor kojim se oni brane od veze i ljubavi.

Međutim, postoji nešto što je muškarcima mnogo važnije od ljubavi i seksa i upravo se plaše da to neće dobiti u vezi. To je POŠTOVANJE. On nije ni svestan koliko mu je to važno jer kada dobije poštovanje partnera, muškarac se oseća znatno sigurnije.

Teško da ćete naići na muškarci koji svesno govori o potrebi za poštovanjem koje je duboko usađeno u njegovom biću. Dečaci su još u školi naučili da biti hrabriji, spretniji, postizati određene ciljeve u sportu ili nekoj opasnoj aktivnosti, donosi divljenje i poštovanje drugih. Prvo drugara a onda i devojčica.

Pixabay

U svakoj vezi je najvažnije da postoji poštovanje

 

Zato žene moraju da shvate da nikada neće osvojiti srce muškarca ako ga ne poštuju. One moraju da budu veoma oprezne u obraćanju svom dečku ili suprugu jer i šale mogu da budu pogubne po njihov osećaj poštovanja, naročito ako su u društvu.

Njihov osećaj može biti povređen i kritikom ili drugačijim tonom u glasu. To naravno ne znači da mu ne treba stavljati do znanja ukoliko nešto nije kako treba ili ih isuviše zaštitnički tretirati. Bitan je samo način i mesto gde se to čini kako muškarac ne bi dobio loš osećaj u stomaku i izgubio veru u ljubav.

Po svaku cenu žene moraju da izbegavaju onu vrstu ponašanja u kojoj govor tela ili ton glasa nose poruku: „Nesposoban si“.

Stalno treba imati na umu ton i reči koje mu se upućuju kako bi dobio poštovanje koje mu je potrebno. On će na taj način osetiti da je ljubav prema njemu iskrena i osećaće se kao muškarac koji je sposobna da brine o svojoj partnerki i porodici. On će sa druge strane biti siguran u svoju ljubav i dobiće dodatnu sigurnost.

Ali isto takvu pažnju zaslužuje i žena. Temelj svake dobre veze i braka mora da bude poštovanje i sa jedne i sa druge strane, piše miss7.24sata.hr.

Upravo zato svi oni koji su u dugogodišnjim brakovima i vezama kažu da je poštovanje najvažnije.

Komentari (0)