Sex

OVA POZA GARANTUJE ŽENSKO ZADOVOLJSTVO: Istraživanja potvrdila da u ovom položaju nema greške!

Ukoliko želite da doživite erupciju strasti, sledite ova uputstva.

04.02.2024 20:50

OVA POZA GARANTUJE ŽENSKO ZADOVOLJSTVO: Istraživanja potvrdila da u ovom položaju nema greške!
shutterstock.com

Istraživanje sprovedeno na privatnoj ginekološkoj klinici New H Medical u Njujorku navodi da je misionarska poza sa dodatkom jastuka ispod ženine karlice ključna za dostizanje ženskog orgazma. Ovo istraživanje je potvrdilo najuspešniju pozu za postizanje orgazma putem analize protoka krvi u klitorisu pre i posle se*sa u pet glavnih poza.

Utvrđene činjenice o pozi

Naučnici su proučavali pet poza, uključujući poze poput "žena gore licem u lice", "sedeća licem u lice", "licem u lice sa muškarcem gore" i "klečeća otpozadi". Rezultati istraživanja su pokazali da se protok krvi u klitorisu povećava nakon odnosa u većini varijacija, osim u klečećoj dogi pozi. Zaključeno je da je misionarska poza sa jastukom ispod ženine karlice najuspešnija u ubrzanju i povećanju protoka krvi u klitorisu.

Shutterstock

Koja poza garantuje ženama zadovoljstvo

Zdravstveni aspekt istraživanja

Iako je zanimljivo što su istraživači par, što može izazvati pitanja o njihovom uživanju u se*sualnim eksperimentima, važno je istaći da je ovo istraživanje validno jer se oslanja na naučne metode praćenja protoka krvi u klitorisu, umesto na verbalno potvrđivanje potencijalnog orgazma.

Relevantnost istraživanja

Ovo istraživanje se poklapa sa sličnim otkrićima iz drugih studija. Na primer, istraživanje sprovedeno u Češkoj 2020. godine, u kojem je učestvovalo 20.000 heteroseksualnih osoba, takođe je pokazalo da je poza licem u lice efikasna kada je u pitanju ženski orgazam, ali je zaključeno da je najpovoljnija poza zapravo licem u lice sa ženom gore.


Ova istraživanja pružaju nova saznanja o se*sualnim pozama i njihovom uticaju na ženski orgazam, ali je važno imati na umu da svaka osoba može imati različite preferencije kada je u pitanju intimni život.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)