Sex

IMAM NOVU DEVOJKU I SAVRŠEN SMO PAR: Ali nisam mogao ni da sanjam da će nam se ovo desiti u krevetu!

Ispovest jednog muškarca skrenula je pažnju na problem za koji se veruje da je svojstveniji ženama, ali možda i nije baš tako.

04.06.2023 22:01

IMAM NOVU DEVOJKU I SAVRŠEN SMO PAR: Ali nisam mogao ni da sanjam da će nam se ovo desiti u krevetu!
Shutterstock

Orgazam je poželjno i prijatno iskustvo za muškarce i žene, ali nekad nije toliko jednostavno postići ga. Za neke to može biti pravi izazov, bilo da žele da ga postignu sami ili s partnerom. Međutim, postoji mnogo razloga zašto bi neko mogao da se bori da postigne orgazam, od psihičkih, do fizičkih. Tome može doprineti umor, stres, nedovoljno se*sualnog uzbuđenja, pritisak, stid i mnoge druge stvari. 

Jedan muškarac tako se na internetu požalio da uživa u vezi s devojkom koja ga privlači i fizički, psihički i se*sualno, ali vrhunac sa njom uvek izostane.

- Imam 35 godina, moja devojka ima 32 i zajedno smo tek 3 meseca. Veza fantastično funkcioniše i se*s je fenomenalan. Međutim, ma koliko da privlačimo jedno drugo i ma koliko sam odnos bio dobar ja nikako ne uspevam da doživim orgazam tokom samog odnosa sa njom. Mislio sam da je to početna trema dok se ne naviknemo jedno na drugo, jer svaki put imam erekciju i sam se*s normalno dugo traje, ali orgazam izostaje i to mi već postaje problem - požalio se taj momak, piše San.

shutterstock.com

Kad odnos super prođe, ali vrhunac izostane

Kako je istakao, on uživa u svakoj sekundi provedenoj s devojkom, ali nedostatak orgazma čini da se posle odnosa oseća kao da nešto radi pogrešno.

- Čak i ako je odnos fantastičan, nikako ne uspevam da doživim orgazam. Posle toga osećam da je to "trebalo" da se desi i da sam na neki način izneverio devojku ili čak mislim da ona ima taj osećaj krivice - kao da me ne privlači dovoljno, što nije tačno. To onda na neki način poništava celokupno se*sualno iskustvo. Isprobali smo za ova 3 meseca mnoge poze, termine i jednostavno ne ide. Pre nje sam godinama bio sam i jedino zadovoljtsvo imao sam od mastrubacije. Mislim da nikako drugačije ne mogu da doživim vrhunac, već jedino sam sa sobom - požalio se on.

shutterstock.com

Nedostatak orgazma postao mu je glavni problem u vezi

Usledili su mnogobrojni saveti.

- Previše si usredsređen na cilj i ono što pokušavaš tim se*som da postigneš, umesto da se fokusiraš na užitak koji će vas najverovatnije dovesti do toga - 

- Neki lekovi mogu uzrokovati i frustracije i negativna osećanja oko se*sa, što može dodatno da pogorša to iskustvo. Za mnoge ljude antidepresivi su sastavni deo upravljanja mentalnim zdravljem, pa prilagođavanje se*sualnog života može biti od pomoći. Možete da isprobate nove vrste dodira i osećaja istražujući šta vam odgovara -

- Trudite se da nikada ne razmišljate o tome da treba da doživite orgazam. Takođe, može partnerka da pokuša da vas dodiruje onako kako to radite sami, pa budite otvoreni - glasili su samo neki od saveta. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)