Sex

OVE STVARI NIKAKO NE RADITE NAKON ODNOSA: Evo čime ozbiljno ugrožavamo zdravlje a da toga nismo ni svesni (FOTO)

Telo je tokom odnosa izloženo brojnim bakterijama koje se lako mogu naseliti u intimnim delovima.

30.03.2023 21:00

OVE STVARI NIKAKO NE RADITE NAKON ODNOSA: Evo čime ozbiljno ugrožavamo zdravlje a da toga nismo ni svesni (FOTO)
shutterstock.com

Telo nakon se*sa prolazi kroz određene promene, a intimni delovi tela su mnogo osetljiviji, pa treba paziti da izbegnete infekcije, iritacije i bolove. Bez obzira koliko dugo ste bili se*sualno aktivni, možda pravite određene greške. Ljudi se fokusiraju na ono što treba i šta ne treba raditi tokom se*sa, ali se ne fokusiraju na ono što ne treba raditi pre i posle sek*sa. Niz zdravstvenih problema je može se javiti ukoliko pravilno ne postupamo nakon odnosa, a to prenosi i Tribune Online

Srećna Republika vam otkriva i do kojih sve tegoba može da dođe ukoliko poneke ili sve ove stvari radite nakon odnosa.

shutterstock.com

Evo u čemu grešite

Izbegavanje mokrenja 

Savet je da nikako ne izbegavate mokrenje nakon se*sa. Možda ćete se osećati lenjo i pospano nakon vrelih intimnih odnosa, pa vam možda i neće biti do toga da odmah ustanete iz kreveta i da se udaljite od partnera neko vreme, ali to je važno. Telo je tokom se*sa izloženo brojnim bakterijama koje se lako mogu naseliti u intimnim delovima. Mokrenje će pomoći da izbacite sve one nepotrebne bakterije i klice koje su možda ušle u vaše telo tokom odnosa. Infekcije urinarnog trakta je neophodno sprečiti.

shutterstock.com

Izbegavanje mokrenja

Pogrešno brisanje

Brisanje intimnih područja nakon odnosa je uvek preporučljivo. Stručnjaci smatraju da uvek treba da se brišemo od napred prema nazad kako bismo sprečili da bakterije uđu u naša intimna mesta. To važi ne samo na brisanje intimnih zona posle odnosa već i na bilo koje brisanje toalet papirom prilikom mokrenja recimo.

Korišćenje vlažnih maramica

Vaginu treba da održavate čistom nakon se*sa, ali ne uz pomoću vlažnih maramica kao što se to neretko čini. Vagina je izuzetno delikatna i osetljiva, a hemijske komponente vlažnih maramica mogu dovesti do preteranog svraba i iritacije kojom ćete svakako poremetiti ph vrednost vaše vaginalne flore.

Korišćenje sapuna

Još jedna tehnika čišćenja koju treba izbegavati. Vagina je podmazana prirodnom vlažnosti i pranje sapunom će je lišiti toga, zato ga izbegavajte. Tuširanje posle se*sa se preporučuje u vidu toga da intimna mesta operete samo vodom.

shutterstock.com

Ne koristite sapun posle odnosa

Spavanje u seksi donjem vešu

Poznato je da se nakon se*sa možete osećati pospano, ali evo nečega što ne bi trebalo da radite. Odmah nakon odnosa treba da spavate ili goli ili u pidžami, a ne u donjem vešu koji nije pamučan ili je preterano mali. Znojenje posle odnosa može da vaše poluvlažno intimno područje dovede do toga da reaguje na tkaninu koja nije pamučna, što dovodi do infekcija.

Kupanje u kupki

Tuširanje nakon se*sa je dobro, međutim, kupanje u kadi nije dobro. Kao odgovor na se*sualnu stimulaciju, vagina se malo više otvara, a kada se odmah posle toga potapate u kadi sa sapunicom, postajete podložniji infekcijama. Takođe, duže izlaganje vodi smanjuje antimikrobne barijere u toj oblasti, pa je šansa od infekcije još veća. Bakterije koje se nalaze na partneru mogu lako da zalutaju u intimne delove, pa i ovu privlačnu aktivnost treba izbegavati.

Pixabay.com

Bek sapunice i kupanja u kadi

BONUS VIDEO:

Komentari (0)