Sex

ČETRDESETE SU AKTVNIJE NEGO DVADESETE: Libido raste, odnosi duže traju, a mašta buja - ovo su činjenice o intimnim odnosima u zrelim godinama!

Istraživanja su pokazala da odnosi i te kako ne moraju da budu najbolji u mlađim godinama jer se mnogo toga menja kada partneri pređu četrdesetu.

13.10.2022 22:02

ČETRDESETE SU AKTVNIJE NEGO DVADESETE: Libido raste, odnosi duže traju, a mašta buja - ovo su činjenice o intimnim odnosima u zrelim godinama!
pexels.com

I muškarci i žene suočavaju se s padom nivoa hormona nakon četrdesete, što se može odraziti na seksualnu uzbuđenost, želju za seksom i užitkom tokom seksualnog odnosa. Međutim, ima rešenja. Više stimulacije tokom odnosa i usmerenosti na senzualno zadovoljstvo može popraviti stvar.

Parovi u četrdesetim mogu imati bolji seks nego ikada ranije. U tim godinama motivisaniji ste i samopouzdaniji u pogledu seksualnih želja. To vam može omogućiti istraživanje različitih vidova seksualnosti. Budite kreativni, igrajte uloge, zajedno gledajte erotske filmove, isprobajte tantru, piše Minimagazin.

shutterstock.com

Parovi bi trebalo da budu spremni da se posvete predigri

Žene nakon četrdesete u seksu pronalaze više zadovoljstva. Osim više samopouzdanja i opuštenosti one znaju šta žele i ne ustručavaju se da to i traže. S iskustvom je lakše postići orgazam pa se često kaže da nakon četrdesete nastupa druga faza seksualnog iskustva. Istraživanja pokazuju da čak impresivnih 70 odsto žena u četrdesetim i pedesetim češće doživljava orgazam nego one u dvadesetim.

Nakon što pređu četrdesetu, muškarci mogu primetiti da im seksualni odnos traje duže. Nevažno je pritom da li su za to krive godine ili što su sada naučili da “odgože” orgazam. To dovodi do snažnijeg osećaja ispunjenja i povezanosti s partnerkom.

Nakon četrdesete godine muškarci su pod povećanim rizikom od pojave erektilne disfunkcije. Takođe u tom periodu problem može da predstavlja gojaznost, povišeni krvni pritisak, neaktivnost, stres... Svi ti činioci mogu dovesti do težeg održavanja erekcije. Međutim, erektilna disfunkcija danas se veoma uspešno leči, a u terapiju je potrebno uključiti i partnerku. Pomoći će dobra komunikacija, pojačana stimulacija, korištenje seksualnih pomagala…

shutterstock.com

Muškarcima u četrdesetim odnos duže traje

Seksualna želja neće uvek “goreti jednakim plamenom” - s godinama su neminovne i faze zatišja. Parovi u dugim vezama skloni su da preskoče predigru, međusobno zavođenje, dogovaranje izlazaka u intimnijoj atmosferi, slanje intimnih poruka… A to može ponovo da podstakne strast među vama. 

shutterstock.com

U četrdesetim godinama znate šta hoćete i s partnerom stvarno iskreno možete da uživate

Najčešće su četrdesete vreme kada se ponovo usmeravate na vašu vezu, jače se povezujete i imate više vremena koje možete provesti s partnerom. Vreme je to koje možete iskoristiti za različite začine vašem seksualnom životu. Prema istraživanjima, 85 odsto žena starijih od četrdeset godina izjavljuje da je seks i dalje veoma visoko na njihovoj listi prioriteta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)