Roditeljstvo

OVA STROGA PRAVILA KRISTIJANA RONALDA NJEGOVA DECA MORAJU DA POŠTUJU: Održava mir u kući uz stav "nisu oni bili gladni"

Evo kako se najatrkativniji par na svetu bavi svojom decom.

10.09.2024 11:56

OVA STROGA PRAVILA KRISTIJANA RONALDA NJEGOVA DECA MORAJU DA POŠTUJU: Održava mir u kući uz stav "nisu oni bili gladni"
Credit: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler poznat po svojoj izuzetnoj disciplini, smatra da uspeh dolazi samo kroz naporan rad i strastvenu želju za pobedom. U intervjuu za Pirsa Morgana, Ronaldo je govorio o važnosti "gladi" i želje, ističući da su moderni uslovi i tehnologija promenili pristup mlađih generacija prema postizanju ciljeva.

- Moje dete se ne ponaša isto kao ja kad sam bio mlad. Razlika leži u tome što nema iste gladi i želje. Razumem to, s obzirom na novu tehnologiju i sve što moderne generacije imaju. Gledao sam vrhunske igrače i učio od njih, rekao je Ronaldo.

 

Kao otac petoro dece, Ronaldo je postavio stroga pravila koja njegova deca moraju da slede kako bi usvojili iste principe discipline i posvećenosti koje je on lično primenio. Evo sedam ključnih pravila za vaspitanje koja Kristijano Ronaldo postavlja za svoju decu:

Posvećenost sportu 

Ronaldo insistira da njegov sin Kristijano Jr. svakodnevno trenira fudbal, tušira se hladnom vodom i jede isključivo zdravu hranu. Po njegovom mišljenju, disciplina je ključ za uspeh u sportu.

Zdrav način života

Fudbaler je poznat po svojoj ishrani bogatoj proteinima, ugljenim hidratima iz celih žitarica, voću i povrću, dok se slatkiši strogo izbegavaju. Porodica se trudi da pije puno vode, a sokovi su zabranjeni. Ronaldo veruje da ishrana treba da bude isključivo zdrava.

Disciplina i rutina 

- Budite disciplinovani. Ključ je ostati motivisan i držati se svoje rutine. Za mene nema opuštanja, zato uvek moram da budem strog, ističe Ronaldo.

Ako njegova deca pojedu nešto slatko, moraju da nadoknade sa duplim vežbanjem.

Akademski uspeh

Deca Ronalda su upisana u prestižne škole sa ciljem vrhunskog obrazovanja. Takođe, obrazovanje je od velike važnosti, pored zdravog načina života.

Privatnost i zaštita porodice

Kada putuju, porodica se trudi da bude u privatnosti i izbegava javnost. Odmor i putovanja se obavljaju na udaljenim i zaštićenim mestima kako bi se očuvala privatnost.

Putovanje privatnim avionom

Kako bi izbegli duge čekanja na aerodromima, porodica koristi privatne avione, jedan od njih vredan 25 miliona dolara, za sve svoje destinacije, uključujući sportske utakmice i odmore.

Stroga higijena

Pored zdrave ishrane i redovnog vežbanja, deca Ronalda moraju da se pridržavaju rigoroznih higijenskih navika kako bi ostala zdrava i srećna, prenosi Insider.

Ronaldo je posvećen tome da svojim naslednicima prenese vrednosti koje su njemu pomogle da dostigne vrhunski nivo u svojoj karijeri, i veruje da je disciplina ključ za postizanje bilo kakvog uspeha.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)