Roditeljstvo

TARA DANAS SLAVI SEDMI ROĐENDAN, A JELENA ĐOKOVIĆ INSISTIRA NA OVIM STVARIMA: Posebna pravila Novakove žene dele Srbiju

Evo kakva pravila se poštuju u kući Đokovića.

02.09.2024 13:11

TARA DANAS SLAVI SEDMI ROĐENDAN, A JELENA ĐOKOVIĆ INSISTIRA NA OVIM STVARIMA: Posebna pravila Novakove žene dele Srbiju
Shutterstock

Novak i Jelena Đoković često oduševljavaju Srbiju svojim načinom života, ali neretko se desi da se naš narod i šokira nekim njihovim potezima. Često se govori o načinu na koji vaspitavaju svoju decu koji spada pod nežno ili svesno roditeljstvo, ali i nekim načelima po kojima njihova deca, Stefan i Tara, žive. Hrane se vrlo zdravo, na šta i njihov tata Novak Đoković posebno pazi, ali Jelena ima nekoliko dodatnih pravila koja će se verovatno primenjivati na današnji dan kada njihova ćerka Tara slavi sedmi rođendan.

Colorsport / imago sportfotodienst / Profimedia

Jelena Đoković sa ćerkicom Tarom bodri Novaka

Kako je izvor jednom otkrio za Blic, Jelena insistira da pokloni koje deca dobijaju za rođendane čine edukativne knjige i igračke. Takođe, postoji još jedno nesvakidašnje pravilo za dečje rođendane koje se primenjuje u kući Đokovića – deca ne gase  svećice na torti.

‒ Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj ‒ navela je Jelena jednom prilikom i verujemo da se ova odluka I danas poštuje.

Ovo se, naravno, komentariše već par godinam a mnoge je zaintrigirala i njena izjava da ona i Novak ne koriste fizičke kazne u vaspitanju svoje dece, Stefana i Tare. Ova izjava je naišla na različite reakcije, uključujući kako pozitivne komentare, tako i kritike.

Dok su neki podržali njen stav kao primer modernog i empatičnog pristupa vaspitanju, drugi su izražavali sumnju u efikasnost takvog metoda, smatrajući da su tradicionalne metode, uključujući povremeno korišćenje batina, neophodne za discipline.

‒ Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu !Budućnost je sad".

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)